عناب چیست؟
ﻣﯿﻮﻩٔ ﺯﯾﺘﻮﻧﯽ ﺷﮑﻞ ﻋﻨﺎﺏ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺧﻮﺍﺹ ﺩﺍﺭﻭﯾﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺳﺒﺰ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ ﺩﺭﺁﻣﺪﻩ ﻭ ﭼﺮﻭﮎ ﻣﯽﺧﻮﺭﺩ. ﻋﻨﺎﺏ ﺭﺍ «ﺧﺮﻣﺎﯼ ﻗﺮﻣﺰ» ﻭ «ﺧﺮﻣﺎﯼ ﭼﯿﻨﯽ» ﻧﯿﺰ ﻣﯽﻧﺎﻣﻨﺪ.ﻋﻨﺎﺏ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻃﺐ ﺳﻨﺘﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻃﺒﯿﻌﺘﯽ ﻣﻌﺘﺪﻝ رو به سردی دارد.
مصرف عناب چه خواصی دارد؟
1- عناب ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻓﻊ ﺍﺳﺘﺮﺱ ﻭ ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ﻣﻔﯿﺪ ﺍﺳﺖ.
2- عناب ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥآﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻫﺎ، ﺭﻭﻧﺪ ﭘﯿﺮﯼ ﭘﻮﺳﺖ ﺭﺍ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ.
3- ﻋﻨﺎﺏ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻟﻌﺎﺏ ﺯﯾﺎﺩ، ﻧﺮﻡ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺳﯿﻨﻪ ﻭ ﻣﻠﯿﻦ ﺍﺳﺖ.
4- عناب ﮐﺎﻫﺶ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﺍﺳﺖ.
5- عناب نه تنها ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﻫﻀﻢ ﻏﺬﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ بلکه ﺗﺼﻔﯿﻪ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺧﻮﻥ نیز ﺍﺳﺖ.
6- عناب ﮔﺮﻓﺘﮕﯽ ﺻﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻘﻮﯾﺖ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﻮﺍﺭﺷﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
7- ﻋﻨﺎﺏ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻭ آﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ، ﻣﺎﻧﻊ ﺍﺯ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺣﺮﮐﺖ ﺭﺍﺩﯾﮑﺎﻝ ﻫﺎﯼ ﺁﺯﺍﺩ شده و از بروز سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کند ودر تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
مصرف عناب برای چه افرادی ممنوع است؟
1-ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻧﻔﺦ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ، ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎﯼ ﺭﻭﺩﻩﺍﯼ ﻭ ﺧﻠﻂ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺣﺪ ﺭﻧﺞ ﻣﯽﺑﺮﻧﺪ، ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﻋﻨﺎﺏ ﺑﺎ ﭘﺰﺷﮏ ﻣﺸﻮﺭﺕ ﮐﻨﻨﺪ.
2- ﻣﺼﺮﻑ ﻋﻨﺎﺏ ﺑﺮﺍﯼ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ و مادران شیرده ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﺁﮔﺎﻫﯽ ﭘﺰﺷﮏ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﻮﺩ.
3- ﻣﺼﺮﻑ ﺯﯾﺎﺩ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺩﭼﺎﺭ ﻏﻠﻈﺖ ﺧﻮﻥ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ.
دم نوش عناب چگونه تهیه می شود؟
مقداری ﻋﻨﺎﺏ ﺭﺍ ﺷﺴﺘﻪ ﻭ ﺧﯿﺲ ﮐﻨﯿﺪ ﺳﭙﺲ ﻫﺴﺘﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﻣﯿﻮﻩ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﯾﮏ ﻗﻮﺭﯼ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﻭ ﺁﺏ ﺑﺎ ﺩﻣﺎﯼ ۸۰ ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﮔﺮﺍﺩ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﻫﯿﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ۱۵ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺩﻡ ﺑﮑﺸﺪ. ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺍﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻋﻨﺎﺏ ﻧﯿﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﮐﺮﺩﻥ ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﭼﻨﺪ ﻗﻄﺮﻩ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮﺗﺮﺵ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ.مصرف این دم نوش یک بار در روز کافیست.