درمان بد بویی

منشاء بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان یکی مشکلاتی است که  نه تنها سبب آزار اطرافیان می شود بلکه سبب محدودیت در روابط اجتماعی و کاهش اعتماد به نفس فرد خواهد شد.علت  بوی بد دهان را در خود دهان ویا قسمت هایی از بدن که با  دهان در ارتباطند باید جست. از جمله این قسمت ها به  سینوس ها و بینی، معده و مری و ریه ها می توان اشاره کرد .اولین قدم برای از بین بردن بوی بد دهان حفظ بهداشت دهان و دندان ها وسپس رفع مشکلات دستگاه گوارش می باشد .

علل بوی بد دهان

علل بوی بد دهان 

1-استفاده از مواد بودار :
اولین عامل بوی بد دهان خوردن غذاهای بودار مانند  پیاز و سیر  می باشد .این مواد تا وقتی که تمام مراحل هضم را طی نکنند و دفع نشوند بر بوی بد دهان و حتی عرقتان تاثیر دارند  .سیگار کشیدن نیز سبب بوی بد دهان می شود و مسواک هم نمی تواند اثر این بوها را از بین ببرد .

2-وجود عفونت های دندانی و یا عفونت لثه:

عفونت لثه ها معمولا در اثر باقیماندن  مواد غذایی  در میان دندان ها توسط باکتری ها به وجود می آید .   قرقره کردن ترکیب نمک و سرکه رقیق شده  وجوشانده سماق جهت کاهش عفونت و سفت کردن لثه ها مفید است هم چنین وجود دندان های پوسیده در دهان نیز به تشدید بوی بد دهان می انجامد.

2-خشکی دهان:
عدم تاثیر بزاق در شستشوی دندان ها،اثرات برخی دارو ها ،مشکلات غدد بزاقی و تنفس با دهان باز  باعث خشکی دهان و افزایش بوی دهان می گردند.

3-ابتلا به سینوزیت :
در صورت ابتلا به این بیماری خلط بدبو از ناحیه  پشت بینی  به ناحیه حلق می ریزد و سبب احساس طعم بدی در دهان می شود . سرم های شستشوی نمکی که از طریق بینی استنشاق می شوند برای رفع بوی بد دهان به علت مشکلات سینوزیتی می تواند مفید واقع شده وبرای درمان بوی بد دهان ناشی از ابتلا به سینوزیت  این بیماری حتما باید درمان شود .

4-وجود مشکلات در  معده :
بوی بد دهان ناشی از وجود مشکلات در معده می تواند  صفراوی  یا بلغمی باشد . در صورت وجود مشکلات  صفراوی تا زمان پر بودن معده  بوی بد دهان از بین رفته  ولی در حالت بلغمی علیرغم پر بودن معده ومصرف غذادهان هم چنان بوی بدی می دهد. برای درمان بوی بد دهان ناشی از  صفرا مصرف کم  شیرینی ها و خوراکیهای تند ومصرف هلو ،زردآلو ، خربزه و خیار به شما توصیه می شود .اما بوی بد دهان از نوع بلغمی نیاز به درمان اساسی دارد . بوی دهان در ماه رمضان به علت گرفتن روزه نیز به علت معده می باشد که اگر شدید نباشد نیاز به درمان ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *