راه های درمان شپش سر چیست؟

شپش سر چگونه درمان می شود؟

شپش ها حشرات ریزی هستند که روی سر را به عنوان مسکن خود انتخاب می کنند و سبب خارش و قرمز شدن پوسته سر می شوند این بیماری بیشتر در بین بچه ها  دیده می شود اگر می خواهید با این حشره ریز و راه های پیشگیری از سکونتش بر روی سر خود یا اطرافیانتان اشنا شوید ما خواندن این مطلب را به شما توصیه می کنیم

شپش سر چیست؟

یک بیماری واگیر دار است که بوسیله  حشرهای به این نام منتقل می شود . حشره ای به رنگ سفید تا خاکستری به طول یک تا چهارمیلی متر ، این حشره خونخوار و بدون بال است و فقط  روی موهای سر زندگی می کند . بیش از 12 میلیونمورد از این بیماری سالانه در آمریکا دیده می شود . سابقه این بیماری به هزاران
سال قبل بر می گردد بطوریکه رشک شپش در موهای مومیاییهای مصری دیده شده است . اینحشره انگل اجباری انسان بوده و منحصرا از انسان تغذیه می کند ، بنابر این در خارجاز بدن انسان بیشتر از 48 ساعت زنده نمی ماند و از طریق حیوانات خانگی هم به انسان منتقل نمی شود .  اما رشک ها یا همان تخمحشره در شرایط هوای 28 – 32 درجه و رطویت 70 – 90 درجه می توانند تا 10 روز دور از
بدن میزبان زنده بمانند .

 این بیماری در چه سنی شایع تر است؟

بیشترینشیوع این بیماری در سنین 4 تا 12 سال و در دخترها دیده می شود . بیماری به گروهخاصی از جامعه محدود نیست و برخلاف تصور عموم در گروهی که از نظر مالی در وضعیتمناسبی هستند نیز دیده می شود  و در سالهایاخیر اپیزودهای مختلفی از شیوع ابن بیماری در دبستانها و مهد کودکها دیده شده است.

راه های انتقال این بیماری از چه طریقی می باشد؟

بیماریاز طریق تماس مستقیم  و یا غیر مستقیم مثلشانه ، برس ، حوله ، ملحفه ، پتو ،  کلاه ،روسری ، تل و … منتقل می شود . اما انتقال از طریق استخر و شناکردن ممکن نیست .

راه های درمان شپش سر چیست؟

این بیماری چه علایمی دارد؟

بیماری عمدتا با خارش سر شروع می شود و وجود خارش بدون علت در بچه هامخصوصا در پس سر و پشت گوشها باید شک به این بیماری را ایجاد کند . خارش ، قرمزی وپوسته پوسته شدن یافته های شایعی هستند اما تشخیص عمدتا با دیدن رشک و یا خود شپشدر روی موها قطعی می شود . رشک ها یا همان تخم ها اگر زنده باشند معمولا به رنگخاکستری تا قهوه ای هستند اما اگر باز شده باشند سفید و شفاف هستند و باید از شوره سر ، ژل مو و موارد مشابه افتراق داده شوند . برخلاف شوره سر ، رشک ها به راحتی ازموها جدا نمی شوند .

این بیماری چگونه درمان  می شود؟

درمان این بیماری ممکن است بسیار سخت وطاقت فرسا باشد اگر تمام نکته های مربوط به درمان رعایت نگردد . اولین نکته مهم دردرمان این بیماری درمان گروهی می باشد یعنی تمام افرادی که در طی یکماه اخیر بافرد مبتلا در تماس نزدیک بوده اند باید معاینه ودرصورت لزوم درمان بشوند ، عدمرعایت این نکته باعث مزمن شدن بیماری وعدم درمان آن می شود .

داروهای درمان شپش 

مهمترین داروهایی که در درمان این بیماری  استفاده می شوندعبارتند از : لیندان ، پرمترین ، مالاتیون و .. لازم به گفتن است که این داوهاباید تحت نظر پزشک مصرف بشوند مثلا لیندان در خانمهای حامله و شیرده و بچه های زیر2 سال و کسانی که دارای اختلالاتی در سیستم اعصاب هستند نباید مصرف بشود .

اقدامات کمکی در درمان این بیماری شامل چه مواردی می شود؟

علاوه بر درمان دارویی اقدامات دیگری نیز لازم است تا از ابتلا افراد دیگر و عود بیماری جلوگیری بشود بعضی از این اقدامات شامل موارد زیر است : رعایت بهداشت فردی مثلاستحمام به موقع و شستن موها به دقت مخصوصا در بچه هایی که دارای موهای بلندی هستند ، عدم استفاده از لوازم شخصی یکدیگر ، تمیز کردن لباسها و ملحفه های آلوده و.. با توجه به این که شپش در خارج از بدن انسان بیشتر از 48 ساعت زنده می ماندسمپاشی منزل لازم نیست و تاثیر زیادی هم ندارد . ضد عفونی کردن و شستشوی فرش وموکت و مبلمان نیز ضرورتی ندارد .بعد ازیکبار استفاده از داروهای مخصوص این بیماری قدرت انتقال شپش از بین می رود و رفتنفرد مبتلا به مدرسه و مهد کودک مانعی ندارد .

شانه کردن موها مهم ترین درمان شپش

جدا کردن رشک با روشهای فیزیکی مثل شانه کردن بخش مهمی از درمان می باشد . شانه بهتر است دندانههای بهم چسبیده داشته باشد و موها نیز خیس باشد .استفاده از محلول سرکه رقیق درکمک به از بین بردن رشک موثر است .

راه های درمان خانگی شپش چیست؟

استفاده از بعضی مواد در دسترس باعث خفه کردن شپش و تخم آن و در نتیجه کمک به از بین رفتن کامل بیماری می شوند که از مشهورترین آنها وازلین و سس مایونز را می توان نام برد. نحوه مصرف آنها به این صورت است که پس از آغشته کردن موها با این مواد یکپلاستیک روی سر کشیده می شود و مدت حداقل 8 ساعت این وضعیت حفظ می شود پس از آن باشستن در طی چند روز متوالی و شانه کردنهای مکرر می توان امیدوار بود که بیماری به طور کامل از بین رفته باشد .

منبع : وب سایت دکتر زنگنه

ویرایش و گرد آوری : سلامت وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *