آکنه چیست

چگونه از بروز آکنه بر روی پوستمان جلوگیری کنیم؟

 آکنه یکی از مشکلات پوستی است که در اثر مسدود شدن حفره های پوست به وجود می آید .باکتریها مسبب اصلی بروز آکنه هستند و آکنه ها علاوه بر صورت در نقاط دیگری از بدن مانند پشت ،قفسه سینه ،گردن و گوش نیز ایجاد می شوند.یکی از راه اصلی جلوگیری از بروز آکنه و مراقبت از پوست تغییر شیوه زندگی شماست.این راه اصلی ترین و موثر ترین شیوه جلوگیری از بروز آکنه می باشد .اگر علاقمندید تا سایر روش های جلوگیری از بروز آکنه را بشناسید مقاله امروز سلامت وب را دنبال کنید .

1- آکنه را دستکاری نکنید 

آکنه در اثر مسدود شدن منافذ پوست ایجاد می شود و به صورت جوش های کوچک قرمز رنگی بر روی پوست پدیدار می شوند .برای اینکه بتوانید از بروز آکنه جلوگیری کنید و در صورت بروز آکنه سریع تر آن را درمان کنید بهتر است آکنه را دستکاری نکنید و از فشار دادن آن ها پرهیز نمایید تا سبب تشدید التهابات پوستی نشوید .

بروز آکنه


2-شست و شوی پوست را با دقت انجام دهید 

برای جلوگیری از بروز آکنه پوستتان را با یک ماده پاک کننده سازگار با پوستتان بشویید و در صورت افزایش چربی پوستتان این کار را با یک شامپو انجام دهید .در صورت ابتلا به آکنه از شست و شوی فراوان پوستتان در طی روز پرهیز نمایید تا سبب تحریک پوستتان نشوید .

مسدود شدن منافذ پوست


3-از استفاده از اسکراب های پوستی پرهیز نمایید 

مصرف روزانه اسکراب ها و برخی از ماسک های پوستی ،سبب تحریک پوست و تشدید آکنه می شود .بنابراین سعی کنید مصرف اسکراب ها را کاهش داده و تنها یک یا دوبار در هفته از آن ها استفاده کنید .

التهابات پوستی


4-استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی بسیار چرب ممنوع

مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی بسیار چرب همانند کرم ها ،لوسیون ها ،کرم های ضد آفتاب جهت جلوگیری از بروز آکنه به شما توصیه می شود و از محصولاتی استفاده کنید که دارای برچسب “noncomedogenic” می باشند چرا که استفاده از این محصولات از بروز آکنه جلوگیری می کند .

تحریک پوست


5-از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک استفاده کنید

استفاده از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک از مسدود شدن منافذ پوستی و بروز آکنه جلوگیری می کند .این محصولات عمدتا از برترین پاک کننده های پوست می باشند که هیچ تأثیری بر باکتری روی پوست و یا تولید چربی پوست ندارد. البته فراموش نکنید که از استفاده بیش از حد از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک پرهیز کنید چرا که سبب تحریک پوست می شود

اسید سالیسیلیک


6-از پاک کننده های حاوی پراکسید بنزوئیل استفاده کنید 

پر اکسید بنزوئیل یکی از ترکیبات موثر در کاهش باکتری های پوستی است که معمولا از آن در ساخت محصولات ضد آکنه استفاده می شود . این ترکیب بسیار فعال بوده و در برخی از افراد سبب بروز واکنش های پوستی می شود بنابراین قبل از مصرف محصولاتی که حاوی این ترکیب می باشند حتما آن را بر روی منطقه کوچکی از پوستتان تست نمایید .

کاهش باکتری های پوستی


7-از لباس های تمیز استفاده کنید 

از لباس های تمیز استفاده کنید و از پوشیدن لباس هایی که قبلا پوشیده اید خودداری کنید .لباس هایتان را با آب گرم بشویید و از انواع محصولات ضد عفونی کننده برای ضد عفونی کردن لباسهایتان استفاده کنید .از عرق کردن جدا خودداری کنید و در صورت عرق کردن حتما لباستان را تعویض کرده و استحمام کنید .

تشدید آکنه


8-از نور خورشید استفاده کنید 

استفاده از نور خورشید به مدت 10 الی 20 دقیقه در روز بدون کرم ضد آفتاب می تواند به کاهش پاسخ التهابی و میزان باکتری در پوست شما کمک کند. مراقب باشید بیش از حد در زیر آفتاب قرار نگیرید چرا که سبب قرمزی و سوخته شدن بیشتر پوست می شود .در صورتی که پوست حساسی دارید این زمان را کاهش دهید و بهتر است بدانید که ویتامین د که به صورت طبیعی در بدن شما ساخته می شود باعث می شود باکتری های موجود بر روی پوستتان کاهش یابد .

محصولات ضد آکنه


9-از پودر ریشه ماکا استفاده کنید 

تحقیقات نشان داده است که پودر ریشه ماکا در متعادل نمودن هورمون ها در زنان یائسه و کاهش علایم آن موثر است .از این گیاه در گذشته برای توازن سطوح هورمون ها استفاده می شده است  و این گیاه با تنظیم سطح هورمون ها در جلوگیری از بروز آکنه بسیار موثر است .

متعادل نمودن هورمون ها


10-استرستان را کنترل کنید 

استرس در زندگی روزمره همه ما وجود دارد و افزایش آن و عدم مدیریت صحیح استرس سبب تولید بیش از حد کورتیزول از غدد فوق کلیوی می شود و در نتیجه امکان ابتلا به آکنه در شما افزایش می یابد .بنابراین از تکنیک های موثر در کنترل سطح استرستان استفاده کنید و برای جلوگیری از بروز آکنه به علت استرس ها حتما به یک درمانگر یا روانشناس مراجعه کنید .

بروز آکنه


11-مصرف رتینوئید ها را جدی بگیرید 

رتینوئید ها شکلی از ویتامین آ هستند که می توانند میزان هیپرتروفی و ترشح غدد سبابه را در شما کاهش می دهند .شما می توانید برای درمان آکنه هایتان از داروهای ضد آکنه و محصولات حاوی رتینوئید استفاده کنید و فراموش نکنید استفاده از محصولات حاوی رتینوئید در زنان باردار ممنوع می باشد .

تنظیم سطح هورمون ها


12-از ویتامین دی استفاده کنید 

سطح کافی ویتامین دی در خون سبب می شود تا ترشح غدد چربی کاهش یابد .شما می توانید بدین منظور در مقابل نور آفتاب به مدت 10 دقیقه به صورت مستقیم قرار گیرید و یا از مکمل های حاوی این ویتامین که به صورت قرص های ژله ای و یا آمپول می باشد استفاده کنید .فراموش نکنید قبل از مصرف مکمل ها حتما یک آزمایش ساده خون برای اندازه گیری سطح ویتامین دی خونتان انجام دهید .

مدیریت صحیح استرس


13-از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده کنید

اگر از آکنه های شدید رنج می برید می توانید برای ایجاد توازن میان هورمون هایتان از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده کنید .این قرص ها سبب تحریک پذیری پوست نمی شوند و در احتباس آب در بدن نقشی ندارند بنابراین اگر قصد بارداری ندارید می توانید از این قرص ها جهت درمان آکنه تان استفاده کنید .

قرص های راکوتان


14-از قرص های آکوتان استفاده کنید 

در صورتی که از آکنه شدیدی رنج می برید به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا روند درمانتان را آغاز کنید .معمولا قرص های آکوتان یاراکوتان در درمان آکنه استفاده می شود که حتما باید تحت نظر پزشکتان از این دارو استفاده کنید و در صورت بارداری و یا شیردهی از مصرف این دارو جدا خودداری کنید .

داروهای ضد آکنه


15-فتو تراپی کنید 

فتوتراپی نوعی شیوه درمانیست که توسط دستگاهی به خصوص انجام می شود .فتوتراپی یا تکنیک نور درمانی برای افرادی مناسب است که به نور آفتاب دسترسی ندارند و در نتیجه با خرید این دستگاه می توانند در منزل نسبت به فتوتراپی اقدام نمایند .از این شیوه در درمان زردی نوزادان نیز استفاده می شود فراموش نکنید این شیوه می تواند در درازمدت سبب تغییر رنگ پوست ،تیرگی پوست و یا قرمزی پوست شود.

محصولات حاوی رتینوئید


16-از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید 

پزشک شما ممکن است برای درمان آکنه از آنتی بیوتیک های خوراکی و موضعی استفاده کند و مصرف این دسته از داروها را به شما توصیه نماید، به ویژه هنگامی که نگرانی از عود مجدد این مشکل پوستی باشد. آنتی بیوتیک های موضعی را می توان درازمدت، معمولا همراه با بنزوئیل پراکسید یا رتینوئید استفاده کرد. آنتی بیوتیک های خوراکی معمولا به مدت کوتاهی برای استفاده از کنترل های بدنی استفاده می شوند.درمان با آنتی بیوتیک ها مخصوصا برای آکنه های التهابی که همراه با لکه های قرمز، جوش ها و یا کیست ها می باشند روش مناسبی قلمداد می شود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *