افزایش هورمون استروژن

چگونه استروژن را افزایش دهیم+ روشهای افزایش هورمون استروژن

استروژن به دسته ای از هورمون های زنانه اطلاق می شود که در تخمدان زنان تولید می شود و در تعیین صفات اولیه و ثانویه زنانه نقش مهمی دارند .البته این هورمون به مقدار بسیار کمی در بیضه آقایان تولید می شود.بنابراین این هورمون نوعی هورمون طبیعی موجود در بین مردان و زنان است. نگه داشتن استروژن در سطح سالم برای هر دو جنس مهم است، اما زنان برای فعالیت جنسی خود  نیاز به استروژن بیشتری دارند. در طول یائسگی، میزان استروژن در زنان به طور قابل توجهی کاهش می یابد. بنابراین برای متعادل نگه داشتن سطح هورمون استروژن در خون و افزایش آن باید تدابیری اتخاذ نمود .در سلامت وب امروز شما را با راه های افزایش هورمون استروژن آشنا می کنیم .

1-هورمون استروژن چیست؟

هورمون استروژن دسته ای از هورمون های زنانه است که در تخمدان ها تولید می شود .سه هورمون زنانه استروژن مهم که در بدن خانم‌ ها تولید می‌شوند، استریول، استرادیول و استرون هستند.این دسته از هورمون ها سبب بروز صفات ثانویه جنسی مانند بزرگ شدن سینه ها و افزودن قطر باسن و رشد مو در نواحی تناسلی می شوند و در تنظیم تخمک گذاری و تسهیل زایمان  نقش مهمی را ایفا می کنند .اگر می خواهید با روش های افزایش این هورمون در بدن آشنا شوید ادامه مقاله سلامت وب را دنبال بفرمایید .


2- به تغییرات هورمون استروژن در بدنتان توجه نمایید

تغییرات هورمون استروژن معمولا در زنان یائسه معمول می باشد اما بروز هر گونه تغییرات در سطح این هورمون در زنان دیگر می تواند نشانه بروز مشکلی در بدن شما باشد .تغییرات هورمون استروژن معمولا با علایم زیر همراه می باشد در صورت مشاهده هر یک از این علایم برای بررسی بیشتر به یک پزشک مراجعه کنید .

  1. مشکلات در خواب
  2. داغ شدن بدن یا گر گرفتگی
  3. تغییرات خلق و خو
  4. تغییرات در عملکرد جنسی
  5. کاهش باروری
  6. تغییر در سطح کلسترول


3-ملاقاتی با پزشک خود داشته باشید

قبل از شروع درمان با داروهای حاوی استروژن ملاقاتی با پزشکتان داشته باشید و از او بخواهید تا در مورد اثرات استروژن بر بدنتان توضیح دهد .سطوح بالای استروژن نیز می تواند در به وجود آمدن اختلالاتی نظیر اختلالات قاعدگی، کیست تخمدان و سرطان سینه تاثیر بسزایی داشته باشد .کاهش استروژن نیز معمولا با نشانه هایی نظیر گرگرفتگی، از دست دادن میل جنسی و سایر نشانه های مرتبط همراه می باشد. بنابراین قبل از شروع هرگونه درمان برای افزایش استروژن، از جمله مصرف مکملهای طبیعی یا گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید.


4-برای اندازه گیری هورمون استروژن آزمایش خون انجام دهید

برای اندازه گیری دقیق هورمون استروژن در خونتان و اطلاع از افزایش یا کاهش این هورمون در بدنتان می توانید یک تست ساده خون انجام دهید .انجام این تست نیاز به ناشتایی ندارد و به راحتی قابل انجام می باشد .آزمایشگاه با بررسی میزان FSH (هورمون تحریک کننده فولیکول،مسئول تنطیم تولید هورمون استروژن و پروژسترون در تخمدان) میزان این هورمون را در خونتان اندازه گیری می کند.قبل از انجام این آزمایش  موارد زیر را به آزمایشگاه اطلاع دهید:

  • مکمل های مصرفی
  • مصرف یا عدم مصرف قرص های ضد بارداری
  • تاریخ پریود
  • اختلالات هورمونی
  • ابتلا یا عدم ابتلا به کیست و…

موارد ذکر شده از جمله عواملی هستند که بر روی میزان استروژن در خون تاثیر گذار است .بنابراین برای تعیین دقیق این هورمون در خونتان حتما به موارد ذکر شده توجه نمایید .


5-از مکمل های حاوی استروژن استفاده کنید

استفاده از مکمل های حاوی هورمون استروژن نظیر قرص ها، ژل ها ،آمپول ها و کرم های موضعی واژینال برای جبران کاهش استروژن در بدن ضروری می باشد .فراموش نکنید از مصرف خودسرانه این مکمل ها بدون پروژسترون و دستور پزشک پرهیز کنید تا از خطر ابتلا به سرطان رحم در امان بمانید.


6-سیگار نکشید

کشیدن سیگار می تواند اثرات منفی و جبران ناپذیری را بر روی سیستم غدد درون ریز به همراه داشته باشد .بنابراین برای جلوگیری از محدود کردن تولید استروژن به طور موثر، اختلالات قاعدگی، ناباروری و یائسگی سیگار نکشید.


7-ورزش کنید

انجام ورزش به صورت منظم با کاهش سطوح استروژن در خون ارتباط مستقیمی دارد .بنابراین برای تامین سلامتی خودتان ، پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و افزایش طول عمرتان ورزش روزانه را فراموش نکنید .


8-از یک برنامه غذایی سالم استفاده کنید

پیروی از یک برنامه غذایی سالم در تامین سلامتی غدد درون ریز تاثیر بسزایی دارد .بنابراین با مصرف مواد غذایی حاوی استروژن می توانید کمبود استروژن بدنتان را جبران کرده و به راحتی آن را افزایش دهید.


9-از فراورده های حاوی سویا استفاده کنید

خوردن سویا و نوشیدن شیر سویا و محصولی به نام توفو راه موثری جهت افزایش هورمون استروژن می باشد . محصولات سویا به ویژه توفو، حاوی ترکیبی به نام ژنسیسین است که اثراتی مشابه به این هورمون در بدن ایفا می کند . فراموش نکنید در مصرف این محصولات نیز زیاده روی نکنید.


10- مصرف قند خود را کاهش دهید

مصرف قند و شکر فراوان در ایجاد عدم تعادل هورمونی نقش موثری دارد .بنابراین برای جلوگیری از عدم تعادل هورمونی در بدنتان مصرف قند و شکر را محدود کرده و از یک رژیم کم کالری و حاوی کربوهیدرات های پیچیده مانند برنج قهوه ای ،آرد سبوس دار و … پیروی کنید.


11- قهوه بنوشید

مطالعات نشان داده است زناني كه بيش از دو فنجان قهوه (200 ميليگرم كافئين) در روز مصرف مي كنند ممكن است سطوح استروژن بالاتري نسبت به سایر زنان داشته باشند. اگر چه کافئین ممکن است سطوح استروژن را افزایش دهد،اما  به نظر نمی رسد در افزایش قدرت باروری تاثیری داشته باشد.اگر قصد دارید جهت بهبود تخمک گذاری میزان استروژن بدنتان را افزایش دهید از نوشیدن قهوه و مواد حاوی کافئین و قرار گرفتن در برابر علف کش ها، آفت کش ها جدا خودداری نمایید. فراموش نکنید روزانه بیش از 400 میلیگرم کافئین مصرف نکنید و مصرف کافئین را در حد اعتدال نگهدارید.


12-مکمل چاستریای را مصرف کنید

این گیاه به صورت قرص به فروش می رسد. Chasteberry ممکن است به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک کند، اگر چه تا به حال، ماهیت و میزان دقیق اثر این گیاه در بهبود علائم یائسگی، افزایش شیردهی یا افزایش باروری به طور گسترده ای ثابت نشده است اما تحقیقات نشان داده شده است که Chasteberry بر افزایش میزان استروژن تأثیر مستقیمی دارد اما با این حال، در صورت استفاده از قرص چاستراید از مصرف قرص های ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی، داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری پارکینسون و یا دارویی به نام متوکلوپرامید اجتناب کنید.


13- از مواد غذایی حاوی فیتو استروژن استفاده کنید

فیتواستروژن ها مانند یک جایگزین استروژن در بدن عمل می کنند و به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند. در صورت استفاده از فیتو استروژن ها از مواد غذایی نظیر حبوبات، سویا، نخود ،لوبیا و میوه هایی نظیر خربزه، آلو، زردآلو و گیاهانی نظیر مریم گلی، شیرین بیان و غلات کامل و کلم بروکلی و گل کلم استفاده نمایید .


14-از نوشیدنی های گیاهی استفاده کنید

نوشیدن چای گیاهانی نظیر چای رازیانه ،چای شبدر قرمز و ….می تواند سبب افزایش سطح استروژن خون شود .کافیست هر کدام از این گیاهان را در یک فنجان آب گرم برای مدت پنج دقیقه خیس کنید و سپس آن را بجوشانید . چای سیاه و سبز نیز حاوی فیتواستروژن است و در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی بسیار موثر است. شبدر قرمز حاوی ایزوفلاون ها است که ممکن است به کاهش علائم یائسگی یا سندرم پیش از قاعدگی کمک کند.فراموش نکنید هنگام استفاده از این چای ها از داروهای ضد خونریزی مانند وارفارین استفاده نکنید.


15- از دانه کتان استفاده کنید

دانه های کتان یکی از منابع گیاهی حاوی بالاترین سطح فیتواستروژن ها می باشند. آنها همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند و می توانند خطر بیماری های قلبی، سرطان، سکته مغزی و دیابت را تا حدود بسیاری کاهش دهند.افزودن بذر کتان به غلات صبحانه  و یا سالاد و ماست بهترین راه استفاده از این دانه جادوییست.

اشتراک گذاری

1 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *