عوامل ایجاد سرطان سینه

چه عواملی در ابتلا به سرطان سینه موثر است ؟

سرطان سینه ،یکی از سرطان های شایع زنان می باشد و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند سبب مرگ فرد شود .وراثت ،افزایش وزن ،تغذیه نا صحیح و کم تحرکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان سینه محسوب می شود اما عوامل دیگری نیز در ابتلا به این سرطان موثر است و سبب تسریع و تکثیر بافت سرطانی در بدن می شود .این مقاله به معرفی عوامل ابتلا به سرطان سینه پرداخته است چرا که معتقدیم آگاهی در این زمینه می تواند آمار ابتلا به این سرطان را کاهش داده و تا حدودی از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری کرد .
  • آلودگی هوا

افزایش میزان  آلودگی هوا به علت وجود آلاینده ای به نام سرب در افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه نقش موثری دارد.آلودگی هوا غیر قابل کنترل بوده و تنها می توان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان از قرار گرفتن در هوای آزاد در روزهایی که آلودگی هوا به مرز هشدار می رسد خودداری نمود.

آلودگی هوا

  • فشار عصبی

افزایش فشار های عصبی ، استرس و اضطراب به دلیل مسائل زندگی و کاری می تواند در سرطانی شدن سلول های بافت سینه نقش داشته باشد .با تغییر سبک زندگی و پرهیز از قرار گرفتن در شرایط استرس زا و کنترل سطح استرس می توانید از ابتلا به سرطان پیشگیری کنید.

فشارهای عصبی زمینه ساز ابتلا به سرطان سینه

  • ژنتیک

شانس  احتمال سرطان سینه در افرادی که یکی از زنان خانواده درجه یک آن ها مبتلا به سرطان سینه بوده است بیشتر است . در صورت وجود سابقه ژنتیکی در خانواده 4 تا 6 برابر شانس ابتلا به سرطان سینه افزایش می یابد .بنابراین اگر در خانواده خود فرد مبتلا به سرطان سینه دارید برای معاینات و چکاب دوره ای و اطمینان از سلامتیتان سریع تر اقدام کنید.

نقش ژنتیک در ابتلا به سرطان سینه

  • مصرف داروهای هورمونی

مصرف داروهای هورمونی در زنان برای درمان ناباروری و مشکلات تخمک گذاری یکی دیگر از علل ابتلا به سرطان سینه می باشد .توصیه می کنیم این داروها را حتما با نظارت پزشک و با رعایت جوانب احتیاط مصرف کرده و از مصرف خود سرانه این دسته از داروها بپرهیزید.

مصرف خودسرانه و فراوان داروهای هورمونی از علل ابتلا به سرطان سینه

  • استعمال دخانیات

استعمال مواد دخانی مانند سیگار و قلیان سبب افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه می شود .مصرف دخانیات را برای داشتن زندگی سالم و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان علی الخصوص سرطان سینه هرچه سریع تر ترک نمایید.

ابتلا به سرطان سینه با کشیدن سیگار

راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه

تغییر  سبک زندگی، دوری از آلودگی هوا، تحرک بیشتر ،داشتن وزن مناسب، ازدواج ، فرزندآوری و شیر دادن به فرزند و معاینات بالینی و چکاب های دوره ای روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه می باشند.

روش های تشخیص سرطان سینه

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *