سلامت وب: امروزه با افزایش بیماری های سرطان، اضافه وزن، بیماری های قلبی و عروقی و… توجه به تغذیه سالم اهمیت ویژه ای دارد در این مقاله می خواهیم نکاتی که در تغذیه سالم باید به آنها توجه نمود را بیان کنیم.
یکی از شرط های زندگی سالم، تغذیه سالم است. تغذیه سالم با علم بر اینکه کدام مواد غذایی، چگونه، به چه اندازه، و چه زمانی باید استفاده شوند، شروع می شود. هدف این کتاب این است که به خاطر زنده ماندن غذا نخوریم بلکه برای زندگی سالم تغذیه صحیح را یاد بگیریم و یاد بگیریم مواد غذاییمان را چگونه، به چه اندازه و در چه زمانی باید استفاده کنیم و عادات غذایی صحیح را بکار ببریم.برای مثال برخی از افراد در صبحانه با شکم گرسنه آب پرتقال می نوشند. حتی برخی از افراد چند لیوان می نوشند. در حالیکه به طور عمومی این عمل سبب سرگیجه خفیف و رخوت در طول روز می شود.
آب پرتقال که شب هنگام و دیروقت نوشیده شود نیز سبب می شود که شب بی خوابی بکشید و یا کابوس ببینید. در حالیکه اگر قبل از نوشیدن آب پرتقال یک تکه نان بخورید می توانید این ناراحتی ها را از میان بردارید. آب میوه های تهیه شده را باید تازه به تازه و بدون معطلی استفاده نمود زیرا آب میوه هایی که در تماس مستقیم با هوا قرار بگیرند، ویتامین ها و ویژگی های ویتامینی خود را از دست می دهند.به همین دلیل نباید آب میوه ها را به مقدار زیاد تهیه و در یخچال نگهداری نمود. اگر شب ها و دیر وقت آب پرتقال بنوشید آن شب را به هیچ وجه رویا نخواهید دید بلکه حتی ممکن است کابوس نیز ببینید و سبب می شود که خواب راحتی نداشته باشید.
برای افراد الکلی یا سیگاری ویتامین ث بیشتری نیاز است. این افراد باید مواد غذایی غنی از ویتامین ث را بیشتر استفاده نمایند زیرا سیگار بخصوص ویتامین ث را در بدن از بین می برد.
- صبح ها صبحانه را مفصل بخورید. غذای ظهر را همراه سبزیجات و میوه های زیاد استفاده نمایید و غذای شب را سبک بخورید.
- هله هوله نخورید.
- بعد از نه شب غذا نخورید.
- خوردن یک لیوان آب به هنگام خواب بسیار مفید خواهد بود.
- کم کم و به دفعات زیاد بخورید. دقت کنید که بین هر وعده غذایی، حداقل دو ساعت فاصله زمانی وجود داشته باشد.
- از خوردن نمک زیاد خودداری نمایید. سبب ایجاد تورم در بدن می شود. بخصوص افرادی که فشار خون بالا دارند باید از خوردن نمک زیاد پرهیز کنند.
- به خوردن آب زیاد در طول روز توجه نشان دهید. در سایه این امر به فعالیت راحت تر اعضای بدنتان کمک می کنید و از طرفی به دفع راحت تر توکسین ها از بدن و جوان تر ماندن پوستتان در حد زیادی کمک می کنید. آب میوه های طبیعی و تازه تهیه شده برای پوست بسیار مفیدند.
- در سنین بالاتر به جای شیر از مشتقات شیر از قبیل ماست و پنیر استفاده نمایید.
- شیر زیاد سبب یبوست و تنبلی هضم می شود.اگر شیر را خیلی دوست دارید و زیاد میخورید به همراه آن حتما یک تکه نان سبوسدار بخورید. یک قطعه نانی که همراه شیر می خورید از یبوست و تورم حاصل از شیر در بدن جلوگیری می کند. شیر بعلاوه نان سبوسدار طول عمر را افزایش می دهد.
- اگر شیر خورده اید بر روی آن میوه های اسیدی و یا نوشیدنی هایی از قبیل کولاها را ننوشید. به احتمال زیاد سبب بروز اسهال می شود.
- فراموش نکنید که هضم از دهان شروع می شود. غذا ها و لقمه هایتان را بسیار بجوید. بدین ترتیب سبب می شوید غذا ها با آنزیم پتالین موجود در بزاق دهان به خوبی مخلوط شود و این اولین پله آغاز هضم است.
- سیب زمینی ها را در مناطق تاریک نگهداری کنید، نباید سیب زمینی ها در روشنایی بمانند.
- سبزیجات را به خوبی بشویید، کم بپزید. غذاهای حاوی لوبیا سبز، اسفناج و برنج را بیش از دو بار گرم نکنید. بخصوص سبزیجات حاوی برگ های عریض را در فصل مربوطه اش بخورید.
- اگر دوست دارید که بعد از غذا شیرینی بخورید، باید حد اقل دو ساعت از خوردن غذا گذشته باشد و یا شیرینی را قبل از غذا بخورید.
- آب میوه را هر بار به اندازه ای که می خورید آماده نمایید. بدون معطلی زیاد بنوشید. در یخچال آب میوه را برای روز بعد نگهداری نکنید.
- هر نوع میوه یا سبزی که می خواهد باشد، به جای اینکه قسمت های خراب و چروکیده آنها را بریده و بیرون بریزید، تمام میوه را دور بیاندازید.این موضوع در مورد نان نیز صدق می کند، نه فقط قسمت کپک زده بلکه تمام نان را بیرون بریزید. نان های کپک زده را به پرندگان و یا حیوانات دیگر ندهید. اگر نمی خواهید در آشغال بریزید می توانید در خاک دفن کنید.
- مبتلایان به بیماری های قلبی، عروقی، فشار خون بالا و وزن بالا باید از خوردن سبزیجات و گوشت های سرخ شده خودداری پرهیز و نمایند.
- اگر قرص ویتامین استفاده می کنید، این قرص ها را با شکم گرسنه نخورید، بخصوص استفاده از آنها در وسط غذا بهتر است. یک ساعت پس از خوردن غذا نیز استفاده از قرص های ویتامین مفید نخواهد بود.