ارزش غذایی گلابی
گلابی یا شاه میوه ها میوه ای تابستانی است که منبع غنی از ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. این میوه زرد خوشمزه دارای طبع گرم و تر است و با داشتن فیبر فراوان در کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل میوه مفیدی محسوب می شود.گلابی رسیده،۲۰ % از نیاز روزانه به فیبر را تامین و به کاهش چربی خون کمک می کند.در تنظیم قند خون نیز موثر است.
خواص درمانی گلابی
1- گلابی در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیام های عصبی مفید است .
2-مصرف گلابی با افزایش ترشحات بزاقی، هضم غذا را تسهیل میکند.
3-گلابی میوه ای آرام بخش و ضد تب است.
4-میوه گلابی اگر عصر ها میل شود در رفع غم و اندوه موثر است
5- میوه گلابی اگر یک ساعت پس از غذا میل شود در جلوگیری از سوءهاضمه مفید است .
6- گلابی برطرف کننده خفقان و تشنگی است.
7-جهت برطرف نمودن سوزش مثانه یک عدد گلابی 10 صبح و 5 عصر میل شود.
8-گلابی در درمان یبوست نافع بوده و ملین است .
9-ضماد شکوفه گلابی التهابات چشم را برطرف می کند.
10-کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
11-گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم با از بین بردن اسید اوریک افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم را درمان می کند.
12-گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.
13-گلابی از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.
14-گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.
15-چون قسمت اعظم قند گلابی سلولز، سوربیتول و لوولوز است برای بیماران دیابتی نیز مفید است.
16-فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.