ارزش تغذیه ای گوشت مرغ
گوشت مرغ گوشت سفید است و سرشار از پروتئین بوده و حاوی ویتامین هایی نظیر آ ،ث ،د ،ب 6 ،ب 12 و مواد معدنی نظیر آهن ،کلسیم ،فسفر و منیزیم است .چربی گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز کمتر است .گوشت مرغ یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در سراسر دنیا می باشد و شامل قسمت هایی چون بال و گردن , دل و سنگدان , پوست و پا می باشد .در ادامه به بررسی فواید و مضرات هر کدام از این اجزا می پردازیم.
1- بال و گردن مرغ
بال مرغ سرشار از چربی و کالری است . بال و گردن محل تزریق واکسن به طیور است، ماندگاری مواد تزریقی در بال کم بوده و مصرف آن از این بابت مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما گردن مرغ، به دلیل آنکه محل عبور نسوج عصبی و بسیاری از غدد لنفاوی است مصرفش توصیه نمیشود.
2- جگر مرغ
جگر مرغ علاوه بر ذخیرهی مواد مغذی، محل تجمع و خنثیسازی سموم، برخی هورمونها، واکسنهای تلقیحی و انواع آنتیبیوتیکهای تزریقی و خوراکی است،اگر استفاده از این داروها ۲۴ یا ۴۸ ساعت قبل از کشتار باشد، دارو در جگر مرغ رسوب و برای سلامت مصرف کننده مضر است.
3-دل و سنگدان مرغ
دل و سنگدان مرغ به دلیل آنکه منبع غنی آهن، روی، سلنیوم، ویتامین A و B۱۲ هستند، به روند خونسازی کمک میکنند و برای رشد قدی و بدنی کودک و نوجوان مفیدند.البته باید بدانید دل و سنگدان مرغ بسیار پرچرب بوده و مصرف بیش از یک یا دو بار آن در ماه، زیان بار است .
4- پوست مرغ
چربی زیر پوست مرغ ممکن است باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و در برخی از خانم ها باعث پرمویی و کیست تخمدان و در آقایان باعث آکنه های شدید پوستی و نارسایی در هورمونهای جنسی شود. بنابراین از مصرف پوست مرغ اجتناب کرده چرا که علاوه بر عوامل ذکر شده باعث افزایش کلسترول بد خون هم میشود.
5- پای مرغ
پای مـرغ بهترین منبع کلسیم، فسفر، ویتامین A و D بوده و برای کودکان مبتلا به نرمی استخوان مفید است . البته پای مرغ چربی اشباع فراوانی داشته و برای افراد با اضافه وزن و مبتلایان به دیابت مضر است.