ارزش تغذیه ای سبزی ریحان
ریحان سبزی معطری است که حاوی مقادیر زیادی از ویتامین k، آهن، کلسیم، منیزیم ،ویتامین A ، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین C می باشد .ریحان سرشار از بتا کاروتن و خواص آنتی اکسیدانی بوده که بدین وسیله میتواند از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت کند . با استفاده از این سبزی در سبزی خوردن ،تهیه انواع غذا ها مانند دلمه و در کنار کباب و سالاد ها می توانیم از خواص بی نظیر این سبزی در پیشگیری و درمان بیماری ها بهره مند شویم در این مقاله به بررسی خواص درمانی این سبزی معطر می پردازیم .
خواص درمانی سبزی ریحان
1-سبزی ریحان به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی ناشی از بتاکاروتن و ویتامین ث از ایجاد تصلب شرائین یا گرفتگی رگها و حمله قلبی جلوگیری می کند .
2- منیزیم موجود در سبزی ریحان سبب تقویت دستگاه قلبی عروقی وبهبود جریان خون در رگ ها می شود و اسپاسم های قلبی عروقی را کاهش میدهد.
3- سبزی ریحان با بهره مندی از خواص آنتی اکسیدانی قوی از آسیب های رادیکال های آزاد به بدن محافظت کرده و از بروز سرطان در بدن جلوگیری می کند .
4-استفاده از روغن ریحان در مرطوب نمودن پوست و مو و درمان آکنه مفید محسوب می شود .
5-ماده اوژنول موجود در روغن ریحان با داشتن خواص ضد التهابی در درمان درد های ناشی از بیماری های التهابی مثل روماتیسم مفصلی موثر است .
6- آنتیاکسیدان های موجود در روغن ریحان برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است . خواص ضد باکتریایی برگها و روغن ریحان در از بین بردن بیماری های عفونی نیز موثر است .
7-استفاده موضعی برگ های ریحان بر روی زخم ها، میتواند ان ها را درمان کرده و موجب از بین رفتن عفونت های باکتریایی شود.
8-سبزی ریحان با داشتن خواص ضد ویروسی جهت درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و تبخال مفید می باشد .