زغال اخته بمب کوچکی از ویتامین ها

ارزش تغذیه ای زغال اخته

زغال اخته میوه ای بسیار کوچک است که دارای طبع سرد و خشک بوده و حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید‌فولیک، ویتامین‌های E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است.این میوه همانند گیلاس سرشار از آنتوسیانین است.زغال اخته کالری کمی داشته و حاوی فیبر بالایی می باشد که با بهبود عملکرد دستگاه گوارش در کاهش وزن نیز استفاده می شود.این میوه در آخر فصل تابستان رسیده می شود و برداشت می شود .قزوین شهری است که بیشترین کشت زغال اخته را به خود اختصاص داده است.

زغال اخته و خواص درمانی آن

اثرات درمانی زغال اخته

1- مصرف زغال‌اخته  با کاهش سطح کلسترول خون به کاهش بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

2- خوردن زغال اخته در  پیشگیری از بروز عفونت  مجاری ادراری  بروز سنگ کلیه موثر است.

3- جوشانده زغال‌اخته در مداوای اسهال معمولی و اسهال خونى اثر دارد.

4- شربت زغال‌اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرما زدگی، نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.

5-زغال اخته از تیرگی دندان جلوگیری می کند.

6-زغال اخته بخورید تا چربی بسوزانید چرا که زغال اخته با دفع سموم و چربی های موجود در بافت های بدن وکاهش انباشتگی چربی ها در کاهش وزن موثر است.

7-ترکیبات موجود در زغال اخته  برای جوگيرى از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر بوده  و مانع پيشروی سرطان هاى ريه و روده بزرگ مى شود.

8- زغال‌اخته برای درمان شب‌ادراری بچه‌ها هم مفید است.

9- پوست زغال‌اخته تب‌بر است و در رفع اسهال مؤثر می‌‌ باشد.

10- زغال‌اخته مانند تنظیم کننده‌‌ انسولین عمل کرده و جوشانده ی برگ زغال اخته با گل توت فرنگی  برای درمان دیابت  (مرض قند) مؤثر است.

11-مصرف زغال اخته از تشکیل پلاک های دندانی جلوگیری کرده و در سفید شدم دندان ها سودمند است.

12- زغال اخته به علت داشتن ویتامین ای و فلائونیدها سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

13-مصرف زغال اخته در دوران بارداری از بروز زردی در نوزادان جلوگیری می کند.

 

 

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *