خواص زنجبیل
زنجبیل جزء گیاهان دارویی مهم بوده و دارای خواص متعددی از جمله : ضد تهوع ، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری ، آنتی اکسیدان ، ضد سرفه ، ضد سموم کبدی، ضد التهاب ، ادرار آور ، کاهش اسپاسم ، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ ، افزایش ترشحات روده ای معدی ،پایین آورنده ی کلسترول خون، و محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد . در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که زنجبیل دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد . جینجرول ، مهم ترین جزءتشکیل دهنده ی زنجبیل که مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه می باشد ، از رشد سلولهای سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند .
خواص درمانی زنجبیل
1-زنجبیل باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد ومحافظت غشاء سلولی از اکسیداسیون میشود. زنجبیل به صورت معنی داری باعث پایین آمدن پراکسیداسیون چربی و افزایش سطح آنزیم های آنتی اکسیدانی میشود ، به طوری که خاصیت آنتی اکسیدانی زنجبیل مشابه اسید اسکوربیک می باشد.
2-زنجبیل باعث کاهش کلسترول ، تری گلیسرید و فزایش HDL می گردد . زنجبیل با تاثیر بر کبد باعث کاهش بیوسنتز کلسترول و با تحریک تبدیل کلسترول به اسید های صفراوی باعث افزایش دفع مدفوعی آنها می گردد.
3-مصرف زنجبیل باعث گشاد شدن عروق و کاهش فشار خون میگردد . زنجفیل به عنوان جایگزین آسپیرین برای بیماران مسن و دارای زخمهای معده توصیه میگردد .
4-زنجبیل در کاهش التهابات موثر بوده و در رفع درد های روماتیسمی نافع می باشد.
5-زنجبیل در رژیم های لاغری به عنوان کاهنده وزن عمل کرده و نقش مفیدی در جهت چربی سوزی و کاهش وزن دارد.
6-مصرف زنجبیل در کاهش تهوع و کاهش قند خون مفید محسوب می شود .
7-زنجبیل در تسکین درد های قاعدگی زنان و کاهش عوارض آن نیز سودمند است.
8-مصرف زنجبیل در بهبود فعالیت مغز و جلوگیری از آلزایمر نیز مفید است.