کیـــــــــــــــــــوی میوه ای است بسیار خوشمزه به شکل تخم مرغ که پوست قهوه ای که کرک های بسیار ریزی داشته و گوشت میوه سبز رنگ به همراه دانه های سیاه می باشد.طعم این میوه شبیه انگور و آناناس می باشد.زادگاه کیوی کشور چین می باشد .
کیوی سرشار از ویتامین ث بوده و غنی از آنتی اکسیدان هاست به طوریکه ویتامین ث آن حتی از پرتقال نیز بیشتر است. در هر 100میلی گرم این میوه 98 میلی گرم ویتامین ث وجود دارد و با مصرف روزانه یک کیوی، بیش از 80 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین برطرف می شود.پزشکان برای جذب بیشتر ویتامین ث در بدن وکاهش ابتلا به یبوست توصیه به مصرف کیوی در وعده صبحانه دارند .
خواص ویتامین ث در بدن :
ویتامین ث سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود ،فشار خون بالا را کاهش می دهد ،و با سرما خوردگی مبارزه می کند و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که رادیکال های آزاد را خنثی کرده و از آسیب های ناشی از پیری بدن جلوگیری می کند.همچنین در درمان بیماران سرطانی و آلرژیک بسیار مفید می باشد. حجم بالای ویتامین C در کیوی ، جذب آهن را در بدن بالا می برد و برای بیماران مبتلا به کم خونی نیز بسیار مفید بوده و از کیوی میوه ای مفید برای مقابله با اضطراب و حالات عصبی ساخته است.ونهایتا شما با مصرف کیوی سلول های جوان تری داشته ومی توانید روند پیری سلول ها را به تعویق بیندازید و سالم و سلامت زندگی کنید.
چه کسانی از این میوه باید بیشتر مصرف کنند:
1. مصرف کنندگان دخانیات
2. مبتلایان به دیابت و یا افرادی که دارای آلرژی می باشند.
3. زنان باردار وشیرده
4. سالمندان
5. کسانی که دارای شکستگی های استخوانی وپارگی های رباط هستند مانند ورزشکاران
6. زنان در دوران یائسگی
7. مبتلایان به سرطان وآب مروارید
8. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند .