معرفی خواص گل محمدی در طب سنتی

گل محمدی علاوه بر عطر استثنایی دارای  خواص دارویی بی شماری می باشد. شربت گل محمدی در  درمان بیماری های گوارشی و تنفسی و  برای رفع گرمازدگی  سودمند است . افشره گل محمدی   نشاط آور، تب بر ،ضد افسردگی، آرام بخش  و ضد استرس  محسوب می شود . استفاده از گل محمدی در رفع ناتوانی های جنسی  موثر است، گل محمدی تقویت کننده قلب است. گل محمدی با  کاهش التهابات در تسکین دردهای مفصلی ودردهای روماتیسمی مفید می باشد. گل محمدی  در مرطوب کنندگی پوست، رفع چروک های صورت و درمان التهاب های پوستیسودمند است . دم کرده گلبرگ‌های خشک شده  گل محمدی در برطرف کردن بیماری‌ های گلو و دهان مفید و سودمند است .پودر گلبرگ های گل محمدی همراه با ماست و به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها مصرف می گردد. گل محمدی و عصاره آن به عنوان نرم کننده مو بکار می رود و علاوه بر مصارف تزئینی  برای معطر سازی و در تهیه عطر نیز کاربرد دارد.از گل محمدی در صنایع دارویی، عطر سازی، تولید فراورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

گل محمدی وخواص ان در طب سنتی

گلاب

گلاب  نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگ‌های چند نوع گل محمدی تهیه می‌شود.  گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی بی شماری  دارد،  ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌ آور، مقوی معده و اشتها آور بودن  از اثرات دارویی گلاب به شمار می روند. گلاب پایه اصلی تهیه   برخی محصولات مثل فالوده، بستنی ،مربا یا برخی شربت‌ ها  و تهیه دسر های ایرانی مانند حلوا وشله زرد می باشد .  گلاب در درمان ضعف اعصاب و پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم موثر است. ابو علی سینا  گلاب را برای درمان نارسایی های  کبدی و صفرا به بیمارانشان تجویز می نمودند.استفاده از گلاب عموما  به سبب خاصی ضد افسردگی وآرامش اعصاب در مجالس ختم  برای مصیبت دیدگان مرسوم است.

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *