هندوانه میوه محبوب فصل گرما

ارزش تغذیه ای هندوانه 

با فرا رسیدن فصل تابستان و تقارن آن با ماه مبارک رمضان هندوانه از میوه های پرطرفدار محسوب می شود  چرا که هندوانه سرشار از ویتامین C ،ویتامین A ، B۶  و مواد معدنی از جمله پتاسیم و منیزیم است و مقادیر زیادی هم کاروتینوئید و بتاکاروتن دارد.  تخمه هندوانه هم از  ۳۵درصد پروتئین، ۵۰درصد چربی و ۵درصد فیبر و مقادیری هم منیزیم، کلسیم، پتاسیم، آهن و فسفر تشکیل شده است .

آشنایی با خواص هندوانه

هندوانه چه خواصی دارد؟

1. هندوانه  منبع قوی از آنتی ‌اکسیدان ها می باشد .  آنتی‌ اکسیدان‌ ها در بدن  رادیکال‌ های آزاد را خنثی کرده و از آسیب های وارده توسط رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. در نتیجه هندوانه با داشتن خواص آنتی اکسیدانی در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها موثر است .

2. لیکوپن که عامل  رنگ قرمز در هندوانه است در  کاهش خطر سرطان پروستات موثر است.

3. هندوانه همچنین سرشار از ویتامین‌های B است که برای تولید انرژی حیاتی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت سیستم عصبی و سلامت موها و پوست مفید است.

4. 90 درصد هندوانه  از آب تشکیل شده است و به همین علت این میوه خاصیت خنک‌کنندگی خاصی داشته ودر رفع عطش و درمان گرمازدگی مفید است.

5.هندوانه با دارا بودن آب فراوان سبب می‌شود سموم بدن از سه طریق (مدفوع، ادرار و عرق) دفع شود و به بدن و پوست شادابی خاصی می بخشد.

6.ویتامین آ موجود در هندوانه در تقویت سیستم عصبی موثر است.

7.ویتامین ث موجود در هندوانه در ساخت کلاژن برای پوست موثر بوده و در بهسازی و جوان سازی سلول های پوست نقش بسزایی دارد.

8.هندوانه با داشتن پتاسیم بالا، برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است.

9.هندوانه در درمان بیماری های مربوط به  کیسه صفرا مفید می‌باشد.

10.هندوانه به علت داشتن آب فراوان برای سلامت کلیه ها و سیستم دفع ادرار سودمند است.

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *