هل چیست ؟
هل نوعی گياه است كه موطن آن در مناطق گرم مانند هندوستان مي باشد .ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و به رنگ سفید ، سیاه يا سبز روشن به طول 1-2 سانتيمتر است که دانه هاي معطر و مطبوعي به رنگ قهوه اي مايل به قرمز در آن وجود دارد.هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است هل یکی از چاشنی های معطر در تهیه انواع شیرینی ها ،دسر ها ،نان ها و مربا ها می باشد.
خواص درمانی هل
1)چون هل به شكل قلب مي باشد بنابراين تقويت كنده قلب و بدن است
2) دم نوش هل بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج ساخته و مصرف آن جهت سلامت دسنگاه گوارش بسیار مفید است.
3) دم نوش هل ادرار آور بوده و جهت پاکسازی سموم بدن ماده مفیدی محسوب می شود .
4) دم نوش هل زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
5) دم نوش هل ماده ای قاعده آور است.
6) دم نوش هل با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به سرماخوردگی و بروز بیماری های التهابی نظیر روماتیسم جلوگیری می کند.
7) دم نوش هل ماده ای مناسب برای خوشبو کردن دهان است.
8) براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،از دم نوش هل استفاده كنيد.
9)دم نوش هل ادویه ای اشتها آور و تب بر بوده و در درمان مسمومیت ها مفید واقع می شود.
10)دم نوش هل در درمان رفلاکس معده نیز موثر است.
11)دم نوش هل با داشتن طبعی گرم جهت کاهش درد های مفصلی و تقویت قوه جنسی مفید است.
روش تهیه دم نوش هل
مقدار 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشيد .نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی و سلامت قلب است. جهت طعم دار شدن این دم نوش می توانید یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید