خرما چیست؟
ﺧﺮﻣﺎ ﻣﯿﻮﻩ ﺍﯼ ﺍﺳﺖ گرمسیری ﮐﻪ داری پوست نرم و لطیف گوشتی بسیار شیرین و هسته ای سفت و مستحکم و دارای ﻗﻨﺪ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﯽ می باشد .ﻫﺮ3 ﺧﺮﻣﺎ ﯾﮏ ﻭﺍﺣﺪ ﻣﯿﻮﻩ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽﺷﻮﺩ .
ارزش تغذیه ای خرما
خرما حاوی مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز، گوگرد، مس، کلسیم ، منیزیم و فسفر و ویتامین A – B – E می باشد . این میوه بهشتی می تواند در پیش گیری از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده نقش موثری داشته باشد .
مقایسه خرما با قند و شکر
ﻫﺮ ﺧﺮﻣﺎ حدود 20 ﮐﯿﻠﻮ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﻭ 5 ﮔﺮﻡ ﻗﻨﺪ ﺩﺍﺭﺩ .ﻗﻨﺪ ﺧﺮﻣﺎ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﯾﺮ ﻣﯿﻮﻩ ﻫﺎ، ﻣﺨﻠﻮﻃﯽ ﺍﺯ ﻓﺮﻭﮐﺘﻮﺯ ﻭ ﮔﻠﻮﮐﺰ می باشد ﻭ ﭼﻮﻥ ﺍﯾﻦ ﻗﻨﺪﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻓﯿﺒﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﺼﺮﻓﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﻗﻨﺪﻫﺎﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﺑﺮﺗﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ . ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺍﯾﻦ مساله دلیلی بر مصرف زیاد و نا بجای ﺧﺮﻣﺎ نمی باشد . ﻫﺮ ﻋﺪﺩ ﺧﺮﻣﺎ ﺣﺪﻭﺩ 80 ﮔﺮﻡ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﻪ23 ﺩﺭﺻﺪ ﺁﺏ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﻤﯽ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺩﺍﺭﺩ ﺧﺮﻣﺎ ﻫﻢ ﻗﻨﺪ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻢ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﺵ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻭﺯﻥ ﻭ ﭼﺎﻗﯽ ﺷﻮﺩ .
خوردن خرما در ماه رمضان چه فوایدی دارد؟
ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺍﯾﻦ ﻣﯿﻮﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﻓﻄﺎﺭ ﺩﺭ ﻣﺎﻩ ﻣﺒﺎﺭﮎ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺖ ﺯﯾﺮﺍ ﻗﻨﺪ ﺧﺮﻣﺎ ﺑﻪ ﺳﺎﺩﮔﯽ ﺟﺬﺏ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﻓﺖ ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﻓﺮﺩ ﺭﻭﺯﻩﺩﺍﺭ ﺭﺍ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺍﻓﻄﺎﺭ ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻣﯽﮐﻨﺪ .
مصرف خرما در افراد مبتلا به دیابت
ﻣﺼﺮﻑ ﺧﺮﻣﺎ در ﺑﯿﻤﺎﺭﺍﻥ ﺩﯾﺎﺑﺘﯽ باید به اندازه و تحت کنترل باشد ، دیابتی ها بهتر است ﯾﮏ ﺳﻬﻢ ﻣﯿﻮﻩ ﺧﺮﻣﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍﺩﺭ 3 ﻧﻮﺑﺖ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺭﻭﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﻨﺪ ﺯﯾﺮﺍ ﻧﻤﺎﯾﻪ ﮔﻼﯾﺴﻤﯽ ( ﺍﺛﺮ ﺑﺮ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻗﻨﺪﺧﻮﻥ ) ﺧﺮﻣﺎ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﺧﻮﺭﺍﻛﯽﻫﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﭘﺎﯾﯿﻦﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﺎ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﺍﻥ ﺩﯾﺎﺑﺘﯽ ﻣﺸﮑﻠﯽﺍﯾﺠﺎﺩ ﻧﻤﯽﮐﻨﺪ.
آیا خرما ضرر هم دارد؟
در صورت مصرف بیش از اندازه خرما شاهد آسیب های کبدی ، افزایش فشارخون و ایجاد جوش در دهان و پوسیدگی دندانها خواهیم بود.