تخمه ها تنقلات مفیدی برای تامین ویتامین های ضروری بدن می باشند .این مواد غذایی منبع خوبی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدانی بوده و در تامین سلامتی بدن مواد غذایی مفیدی محسوب می شوند البته باید بدانید افراط در مصرف انواع تخمه سبب بروز چاقی و اضافه وزن می شود .در این مقاله به تشریح فوائد تخمه کدو و آفتابگردان پرداخته ایم . |
-
تخمه کدو
تخمه کدو منبع غنی از فسفر ، منیزیم، مس، منگنز و آهن بوده و به علت داشتن این ترکیبات غذای کاملی برای مغز محسوب می شود.هر 30 گرم تخمه کدو در حدود 190 کیلو کالری انرژی دارد.تخمه کدو با داشتن ترکیباتی به نام فیتوسترول سبب کاهش سطح کلسترول خون می شود .اسید آمینه تریپتوفان موجود در تخمه کدو سبب کاهش و کنترل استرس شده و با بهره مندی از ویتامین های گروه ب سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی می شود .پروتئین موجود در تخمه کدو سبب تقویت عضلات و ماهیچه های بدن می شود.خلاصه آن که مصرف تخمه کدو در افراد مبتلا به سنگ کلیه ،مبتلایان به روماتیسم و مبتلایان به سرطان پروستات ماده مفیدی به شمار می آید. تخمه کدو به علت داشتن روی در پاک سازی پوستتان سودمند است.
-
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان از مفید ترین تخمه ها بوده و از گل های بزرگ و رسیده آفتابگردان تهیه می شود.هر فنجان تخمه آفتابگردان برابر 818 کیلوکالری انرژی است و ویتامین هایی مانند ای ،خانواده گروه ب و مواد معدنی هم چون سلنیوم ، منیزیم ،منگنز ،فسفر و مس در آن به وفور یافت می شود .این تخمه خواص بی شماری دارد که در زیر به تفصیل می آید.
پیشگیری از سکته قلبی با تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان سرشار از آنتی اکسیدانی به نام ویتامین ای می باشد و به همین دلیل از رسوب و گرفتگی رگ ها جلوگیری کرده و با بهبود عملکرد سیستم عروقی از بروز سکته های قلبی پیشگیری می کند .
پیشگیری از پیری پوست با تخمه آفتابگردان
وجود ویتامین ای در تخمه آفتابگردان از پوست در مقابل آسیب اشعه های خورشید محافظت کرده و از پیری پوست جلوگیری می کند .
پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان با تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان منبع غنی از ماده معدنی سلنیوم بوده و از ابتلا به انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات پیشگیری می کند .