یکی از بیماری های ژنتیکی هموفیلی است که ابتلا به آن سبب بروز مشکلات انعقاد خون می شود.این بیماری به دو نوع Aو Bتقسیم می شود و وابسته به کروموزوم جنسی می باشد یعنی مادر ناقل می تواند این بیماری را به پسران خود منتقل نماید .برای آگاهی و شناخت بیشتر این بیماری توصیه می کنیم این نوشته سلامت وب را تا انتها بخوانید. |
علایم ابتلا به بیماری هموفیلی چیست؟
- دردناک و متورم شدن مفاصل خصوصاً زانو یا آرنج
- خونمردگیهای مکرر
- خونریزی زیاد از بریدگیهای مختصر
- خونریزی خود به خودی از بینی
- وجود خون در ادرار
عامل موثر در بروز این بیماری چیست؟
مهمترین علت ابتلا به این بیماری عامل ژنتیک است.ژن فاکتور 8 بر روی کروموزوم جنسی x قرار دارد و زمانی که مردی دچار هموفیلی باشد این بیماری به دخترانش منتقل می شود و چون کروموزوم جنسی برای تشکیل نطفه پسر کروموزوم y است بنابراین تمامی پسران این مرد سالم می باشند .دختران این مرد حامل ژن معیوب این بیماری بوده و پس از ازدواج ممکن است آن را به فرزندان پسر خود انتقال داده و فرزند پسرشان ممکن است با ابتلا به بیماری هموفیلی متولد شوند.
روش تشخیص بیماری هموفیلی چیست؟
این بیماری با انجام آزمایشات خون و بررسی فاکتور 8 و میزان آن بررسی می شود.
راه درمان بیماری بیماری هموفیلی چیست؟
این بیماری عموما با تزریق فاکتور 8 یا فاکتور لختگی در منزل قابل درمان است و در افرادی که دچار خونریزی های مکرر می شوند پزشک لوله کوچکی را دورن سینه می کارد تا به وسیله آن سریع تر رگ را پیدا کرده و تزریق را در منزل انجام دهید و در صورت تشدید بیماری و خونریزی شدید و غیر قابل کنترل سریعا باید به بیمارستان مراجعه کرد تا اقدامات درمانی لازم انجام گیرد.این بیماری را نهایتا می توان با پیوند کبد درمان نمود.
فاکتور 8 چیست؟
فاکتور 8 فاکتور انعقادی خون است که قیمت بسیار گرانی دارد که سبب لخته شدن خون پس از خونریزی از بدن می شود .در بیماران هموفیلی میزان این فاکتور بسیار پایین بوده و آن ها باید از داروهای حاوی این فاکتور که توسط مهندسی ژنتیک تهیه می شود استفاده کنند.
چگونه می توان از ابتلا به هموفیلی جلوگیری کرد؟
بهترین رو پیشگیری از ابتلا به بیماری هموفیلی انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج است که به این وسیله می توانید از تولد نوزادی که مبتلا به هموفیلیست پیشگیری کنید.