یکی از روش های تشخیصی مشکلات و ناهنجاری های موجود در رحم روشی به نام هیستروسکوپی می باشد .این روش با بررسی ساختار درونی رحم و لوله ها علاوه بر تشخیص مشکلات این اندام زنانه می تواند برخی از بیماری ها و مشکلات رحمی نیز را درمان کند .برای آشنایی بیشتر با این روش تشخیصی درمانی با این مقاله سلامت وب همراه بوده و اطلاعات جامع و کاملی را کسب نمایید . |
هیستروسکوپی چیست؟
هیستروسکوپی نوعی روش تهاجمی با وارد نمودن حداقل آسیب برای مشاهده رحم و لوله های رحمی می باشد .این جراحی با دستگاهی به نام هیستروسکوپ انجام شده و پس از اتمام بیمار در همان روز از بیمارستان مرخص می شود .هیستروسکوپی بدون ایجاد هیچ گونه شکافی انجام شده و درد بسیار کمی دارد.
هیستروسکوپی چگونه انجام می شود؟
پس از بیهوشی یا بی حسی اسپاینال بیمار، جراح زنان یک تلسکوپ بسیار کوچک به نام هیستروسکوپ را از طریق دهانه رحم به داخل رحم وارد کرده و داخل رحم را از طریق مانیتور مشاهده می نماید .در این روش شکل رحم و پوشش داخلی و لوله های رحمی نیز بررسی می شود .پس از تشخیص ابزارهای خاص هیستروسکوپ می توانند بافت های لیفی رحم، خونریزی های سنگین دوره پریودی و پولیپ را درمان نمایند.
در چه مواردی از هیستروسکوپی استفاده می شود؟
- برداشتن پولیپ های رحمی
- برداشتن بافت های لیفی رحم
- باز کردن لوله های رحمی
- برداشتن چسبندگی های رحمی
- خارج نمودن آندومتر
- درمان خونریزی های شدید پریود
مراقبت های لازم پس از انجام هیستروسکوپی
از آن جا که این عمل بدون ایجاد شکاف و زخم می باشد بیمار پس از عمل می تواند به منزل بازگردد.مصرف قرص های مسکن و ضد التهاب برای تسکین درد کافی بوده و تا چند هفته انجام فعالیت جنسی ممنوع می باشد . و در نهایت پس از دو هفته می توان فعالیت های عادی زندگی را از نو آغاز نمود.
پس از هیستروسکوپیوجود چه علایمی طبیعی است؟
- درد شکم یا گرفتگی عضلات رحم
- خونریزی واژن
علایم غیر طبیعی پس از هیستروسکوپی
- خونریزی شدید واژن
- تب
- عدم کنترل ادرار
- درد شدید شکم
- حالت تهوع
- تنگی نفس