مهمترین خواص خرما بر اعصاب و عضلات
آیا میدانید خرما موجب تقویت اعصاب و عضلات میشود خرما ماده غذایی مقوی، مغذی و مناسبی برای شروع افطار است چون کالری زودهضمی داشته و سریع جذب بدن میشود! در میان انواع خرما و فرآوردههایش، انتخاب رطب تازه بهترین کار است زیرا در کنار مواد معدنی بسیار، ویتامینهای گروه B و C فراوانی نیز دارد. از سوی دیگر، خرما منبع فیبر نامحلولی است که در دستگاه گوارش حل نشده و موجب حجیم شدن محتویات روده میشود و از بروز یبوست جلوگیری میکند.
به همین دلیل توصیه میشود در ماه مبارک رمضان در وهله اول آب فراوان، بعد میوه و سبزی، غلات تصفیه نشده و سبوسدار و حتما روزی سه عدد خرمای تازه مصرف شود. برخی به غلط گمان میکنند خرما چون قند بالایی دارد سبب چاقی میشود، در حالی که حقیقت چیز دیگری است. اینکه بیش از نیاز غذا بخوریم. حال این غذای اضافی میتواند هر چیزی باشد. بنابراین با خوردن خرما به همراه زولبیا بامیه، حلوا و دیگر مواد شیرین و چرب بیش از نیاز روزانه به انرژی است که اضافه وزن به وجود میآید. از آنجا که سه عدد خرما تقریبا بین 60 تا 80 کیلوکالری دارد، در صورتی که فردی علاقه مند است که از فرآوردههای خرما نظیر شهد یا شیره آن بخورد، باید حتما میزان کالری درج شده روی بستهبندیاش را بخواند و در حجم مساوی و مناسب از فرآوردهها استفاده کند!
کاملا روشن است که مصرف کلوچه و شیرینی حاوی خرما کالری بالاتری دارد و در درجه اول متخصصان تغذیه مصرف خرمای تازه را سفارش میکنند و معتقدند خرما بهترین شیرینی ماه مبارک رمضان برای افطار است. خرما آهن بالایی دارد و به همین دلیل مصرف آن به افراد کمخون نیز توصیه میشود. همچنین به دلیل داشتن منیزیم به آرامش اعصاب و ضعف ماهیچهها کمک میکند زیرا این ماده معدنی روی اعصاب و ماهیچهها تاثیر مستقیم گذاشته و موجب تقویت شان میشود. ویتامینهای گروه B موجود در این میوه هم با دخالت در چرخه تولید انرژی از غذاهای خورده شده و تقویت اعصاب فواید این میوه را بیش از پیش برای همه آشکار ساخته است.