سبزی تره و خواص آن در طب اسلامی+انواع سبزی تره

یکی از سبزیجات مفید و پرخاصیت سبزی به نام تره می باشد که از اجزای تشکیل دهنده انواع سبزی شامل سبزی خوردن،سبزی کوکو،سبزی پلو و سبزی قورمه می باشد .این سبزی پر خاصیت بر خلاف سایر سبزی ها فاقد ساقه بوده و از دوستداران سلامتی بدن انسان به شمار می آید .مطالب درج شده در سلامت وب امروز پیرامون سبزی تره و خواص آن در طب اسلامی به علاوه معرفی انواع تره می باشد .مطمئنا پس از مطالعه این مقاله بیش از پیش به مصرف سبزی تره علاقمند خواهید شد و حتما خرید آن را در صدر لیست خریدهای روزانه تان قرار خواهید داد .

سبزی تره چیست؟

سبزی تره یاگندنا (تره نام اصفهانی این گیاه است.) Chives یکی از سبزیجات مغذی و پرخاصیت است که پای ثابت اجزای سبزی خوردن می باشد .عطر،طعم و ارزش غذایی بالای این سبزی سبب شده است تا مصرف آن بتواند بسیاری از بیماری ها را درمان نموده و برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد .

خواص سبزی تره برای بواسیر


گیاه شناسی سبزی تره

سبزی تره،گیاهی چند ساله از خانواده سوسنی ها (Liliaceae ) با برگ هایی باریک ، دراز و بسیار مقاوم  جزو سبزیجات پیاز دار محسوب می شود .این گیاه خوراکی و به رنگ سبز بوده و در گروه سبزیجات قرار دارد. گل های آن مجتمع و گروهی به شکل یک گلوله مدور در انتهای ساقه و به رنگ سفید مایل به سبز می باشد . طبع سبزی تره گرم و خشک می باشد.

طبع سبزی تره


ارزش غذایی سبزی تره

این سبزی بدون ساقه از نظر خواص تغذیه ای تا حدودی مشابه سیر و پیاز بوده و هم خانواده پیاز می باشد و تنها وجه تمایز آن به علت طعمشان بوده که سبزی تره مزه و طعم ملایم تری داشته و حاوی ویتامین ث،ویتامین آ ،اسید فولیک و عناصر معدنی از قبیل کلسیم،منگنز،آهن ،منیزیم،پتاسیم ،فسفر و گوگرد می باشد .


خواص درمانی سبزی تره در طب اسلامی

با توجه به طبع گرم و نسبتا خشک (صفراوی) تره این گیاه دارای خواص درمانی بی شماری است که در ادامه به معرفی خواص تره در طب اسلامی می پردازیم:

خواص سبزی تره

 


1.درمان خون بواسیر : خواص سبزی تره برای بواسیر چیست؟ بهتر است بدانید خوردن به مقدار 20 گرم آب سبزی تره قاطع خون بواسیر است و همچنان ضماد تره کوبیده مفید است تره درمان اصلی بواسیر است ، بخور دادن یا جوشانده تخم تره نیز برای درمان بواسیر مفید است.


2.درمان سردی و سموم و کم خونی : مخلوطی از آب تره بمقدار 20 گرم مخلوط با عسل دفع کننده کلیه سردی هاست و حتی کلیه سموم را برطرف می سازد و درمان کامل کم خونیست.


3.درمان سرفه و سینه درد : تهیه خوراکی از تره و جوجه آب پز برای سرفه و درد و ناراحتی سینه بسیار مفید است.


4.درمان ناراحتی کبدی و قولنج : خوردن تره در سرکه پرورده شده برای کبد و سپرز و قولنج نافع است.


5.درمان اسهال و درمان سقط جنین : خواص تره برای رحم چیست؟برگ کوبیده تره مخلوط با زردچوبه را بردارند (بصورت شیاف ) درمان کننده اسهال و سقط جنین مفید است. با تجویز پزشک.


6.درمان گزیدگی حشرات (مار و غیره) : ضماد سبزی تره کوبیده مفید است. ضماد تخم تره مفید است بخصوص تخم تره بیابانی موثر است.


7.درمان جوش های سرخ خارش دار و زگیل : ضماد ترکیب مرهمی از تره و سماق بسیار مفید است ضماد کوبیده برگ آن مخلوط با کره درمان اگزمای اطفال است.


8.درمان زخم های کثیف و چرک دار و زخم های سطحی : ضماد ترکیبی از تره کوبیده و نمک بسیار مفید است و اصولا ” تره پانسمان و مشمع خوبی برای زخم ها می باشد (زخم های سطحی)


9.درمان درد گوش و بنا گوش : چکاندن ترکیبی از آب تره و روغن گل بسیار مفید است.


10.قطع خونریزی بینی : مخلوطی از آب سبزی تره و کندر را در بینی بچکانید خون ریزی قطع می شود.


11.سایر خواص تره: سبزی تره اندکی گرم و خشک  بوده و خوردن آن بعد از غذا مانع ترش کردن می شود. لینت بخش و مدر است بخصوص آب آن مفید و تحریک کننده قوه باء ،دفع کننده قولنج ، برطرف کننده گیر معده ،شستشو دهنده ریه و نافع کبد، تقویت کننده کمر و جهاز هاضمه و رفع کننده بوی بد دهان است.


تخم تره چیست؟

طبع تخم تره نیز گرم و خشک است محرک آلت مرد بوده و علاوه بر آن خواص بذر تره شامل موارد زیر می باشد:

خواص بذر تره


1.قطع خون ریزی ،تحریک اشتها و قوهء باء با تقویت کلیه ، دفع رطوبت : ده گرم مخلوط تخم تره یا تخم مورد خونریزی را قطع می کند گیرهای بلغمی را برطرف و اشتها را می افزاید و محرک قوه باء ،مقوی کلیه و مثانه و برطرف کننده ناراحتی های حاصله از سردی و رطوبت است. بو داده تخم تره به تنهائی قاطع اسهال مزمن و پیچش شکم و برطرف کننده نفع و بادهای معده می باشد.


2.درمان لک های سیاه پوست : ضماد تخم تره مفید است (جهت ماه گرفتگی).


انواع سبزی تره

انواع سبزی تره به تفکیک با ذکر خواص درمانی در ادامه مقاله سلامت وب امروز آورده شده است .


الف -تره بیابانی 

تره بیابانی که برگش ضخیم تر و سر آن (نوک آن) مثل پیاز است و شکل آن شبیه به سیر است (سرسبز) بسیار تند و بسیار مدر ادرار و باز کننده گیرهای قاعدگی است.

خواص تره برای رحم


1.نگهداری تثبیت جنین : هرگاه سبزی بیابانی را از جلو بردارند باعث تثبیت جنین در رحم می شود. با تجویز پزشک.


2.باز هم درمان بواسیر : 5 قیراط تخم سبزی بیابانی را با شکر مخلوط و همه روزه بخورند بواسیر را درمان می کند و بسیار موثر است.


3.درمان لک های سفید و زگیل : ضماد تخم تره بیابانی درمان کننده لک های سفید و زگیل است.


ب- تره کوهی 

یک نوع تره کوهی نیز در کوه ها یافت می شود که بسیار لطیف و جهت درد معده و خوشبو کردن دهان بسیار موثر است.

تره کوهی


1.داروئی برای رسانیدن و زود کامل شدن کودک : مردم کوهستان در این نوع موارد آب تره خام را با آرد جاودار مخلوط کرده روی موضع درد کمپرس می کنند.


2.درمان میخچه و پینه : برگ های تازه را در سرکه خیس کنید، در حالیکه قبلا” محل میخچه با پینه را چند دقیقه نزدیک نیم ساعت در آب گرم گذاشته اید آنرا بیرون آورده و برگ های خیس شده در سرکه را روی آن قرار دهید.


ج-تره فرنگی 

نام دیگر تره فرنگی  پوارو می باشد.از سبزی های خوشمزه و پر منفعت است که همه کس می توانند از آن استفاده کنند ولی کسانی که دچار ناراحتی های هاضمه هستند بهتر است از خوردن برگ آن خودداری کنند چرا که هضم آن برای آن ها ثقیل است.

نام دیگر تره فرنگی


1.درمان برونشیت  : دو یا سه عدد تره فرنگی را بصورت گرد گرد ببرید و در میان آب به مدت یک یا دو ساعت بجوشانید. بعد آنرا صاف کنید و بنوشید این شربت زکام و حتی گرفتگی صدا را برطرف می کند مصرف مجاز و موثر آن روزی دو تا سه فنجان از آن در فاصله غذاها.


2.درمان یبوست : خوردن پخته پوارو قبل از غذا یا به همراه غذای ساده دیگر با تهیه سوپ یا آش تره فرنگی کاملا مفید واقع می گردد.همچنین نوشیدن شربت تره فرنگی تهیه شده بطریق دستور برونشیت عمل شود بسیار مفید است.


3.درمان اختلال و ناراحتی های کلیه : برای درمان این عارضه بدستور داده شده در مورد برونشیت عمل شود.


4.درمان نقرس و درد آن و کمر درد و لمباگو : خود تره فرنگی درد و سوزش نقرس و حتی کمر درد و لمباگو را تسکین می بخشد برای اینکار بایستی روزی یکبار تره فرنگی پخته را که قبلا با آب کم پخته و در سرکه بیست و چهار ساعت خوابیده است روی ناحیه درد بگذارند.


5.درمان نیش زدگی حشرات : برگ های پوارو را بشوئید و له کنید یا بکوبید روی محل گزیدگی بمالید اگر نیش زنبور در محل گزیدگی مانده قبلا آنرا خارج کنید.


6.درمان میخچه پا : تره فرنگی را بپزید بیست و چهار ساعت در داخل سرکه بخوابانید سپس آنرا روی میخچه بگذارید ، چند روز مرتب اینکار را ادامه دهید میخچه برطرف خواهد شد.


نحوه مصرف و نگهداری سبزی تره

شما می توانید برای بهره مندی از خواص سبزی تره آن را به صورت تازه یا خشک،خام یا پخته ،جوشانده و یا ضماد استفاده نمایید .استفاده از سبزی تره در تهیه کوکو سبزی،قورمه سبزی و سوپ ها بسیار رایج است و می تواند طعمی بی نظیر به غذای شما بدهد .برای نگهداری سبزی تره می توانید پس از شستن و ضد عفونی نمودن این سبزی و خشک شدن آن درون کیسه در بسته و درون یخچال از آن نگهداری نمایید .

انواع سبزی تره


مضرات و زیان های احتمالی سبزی تره 

برای در امان ماندن از مضرات سبزی تره به نکات زیر توجه نمایید :

سبزی تره اصولا” دیر هضم ،نفاخ، باد دار ، زیان آور لثه و دندان ،مضر مزاج های گرم و باعث تیرگی چشم می باشد .کوبیده آن و هر گاه در سرکه ریخته شود ترشی آنرا خنثی م یکند و برای ریه مضر خواهد بود و اگر آنرا دوبار پخته و جرم باقیمانده را در آب سرد بخیسانند از آن مخلوط غذا تهیه کنند بسیار بی ضرر و مفید و بدون باد خواهد بود.ولی به هر حال خنثی کننده ضررهای سبزی  تره یا مصلح تره مصرف گشنیز و کاسنی ، یا هر دوی آنهاست.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top