ترک پا چگونه به وجود می آید و چگونه درمان می شود؟

ترک پا یکی از مشکلات رایج پوستی است که علاوه بر آن که ظاهری نازیبا برای پوست پا ایجاد می­ نماید، در برخی مواقع می­ تواند موجب دردناک شدن کف پا گردد و عوارض دیگری هم­چون خارش، التهاب و … را به همراه داشته باشد. اگر می­ خواهید هر چه سریع ­تر از شر این مشکل رهایی یابید و پاهایی نرم و صاف داشته باشید، به ادامه مقاله سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

ترک پا چیست؟

ترک پا یکی از مشکلات پوستی است که فارغ از سن و جنس می ­تواند در هر فرد و هر بازه سنی نمایان شده و زیبایی پاها را تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به اینکه پا قلب دوم انسان است، بنابراین بهتر است از پاشنه پاهایمان مراقبت بیشتری به ‌عمل آوریم تا از بروز ترک و خشکی در این ناحیه جلوگیری کنیم.

ترک پا و درمان آن


علائم ترک پا

پوسته ­پوسته شدن پوست کف پا، ترک­ خوردگی، خشکی و زبری پوست سبب ایجاد شکاف در کف پا می ­گردد و در صورت تشدید این عارضه راه رفتن با پای برهنه برای فرد به علت التهاب ایجاد شده دردناک خواهد بود.


عوامل ایجاد کننده ترک پا

مهم ­ترین عوامل ایجاد کننده ترک پا عبارتند از:

  • ایستادن طولانی مدت
  • کم­ آبی بدن
  • چاقی و اضافه وزن
  • عدم استفاده از کفش مناسب
  • استفاده از وسایل شوینده قوی که چربی پوست را از بین می ­برد.
  • ابتلا به دیابت
  • گردش خون ضعیف
  • کمبود ویتامین A و اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن
  • عفونت ­های قارچی
  • کم­ کاری تیروئید و…

ترک پا چگونه درمان می­ شود؟

برای درمان ترک پا روش­ های متعددی وجود دارد که در ادامه به معرفی و شرح آن ها می­ پردازیم.


1) استفاده از روغن­ های گیاهی

یکی از ساده­ ترین، در دسترس ­ترین و مؤثرترین راه ­های درمان ترک در پاشنه پا استفاده از روغن ­های گیاهی است. شما می­ توانید هر شب قبل از خواب پاهای خود را با آب ولرم بشویید و پس از خشک ­کردن پاها از روغن ­هایی نظیر روغن زیتون، روغن بادام، روغن کنجد و … برای چرب کردن کف پاهایتان استفاده کنید. برای جلوگیری از چرب شدن ملحفه از پاپوش­ های مناسبی که بدین منظور در داروخانه ­ها به فروش می­ رسند، استفاده نمایید و یا پاهای خود را درون نایلونی قرار داده و سپس بر روی آن جوراب بپوشید. مداومت بر تکرار این عمل، نه تنها سبب از بین رفتن ترک ­ها خواهد شد، بلکه بسیاری از بیماری­ هایی که منشأ آن خشکی ترک پا می ­باشد، با این روش به آسانی درمان خواهد شد.

درمان ترک پا با روغن های گیاهی


2) آرد برنج

یکی دیگر از راه ­های درمان این عارضه، لایه ­برداری پوست کف پاست. این عمل سبب می­ شود تا پوست­ های مرده حذف شده و با تحریک پوست سلول­ های جدید پوستی جایگزین پوست آسیب­ دیده قبلی گردند. شما می­ توانید با استفاده از یک اسکراب خانگی به نام آرد برنج کف پاهای خود را لایه ­برداری کرده و بدین ترتیب ترک‌ها و خشکی­ ها را درمان نمایید. کافی است یک لیوان آرد برنج را با مقداری عسل و سرکه سیب و روغن بادام مخلوط کنید. اکنون، خمیر به دست آمده را بر روی کف پا بمالید، 10 دقیقه صبر کنید، سپس پاهای خود را بشویید. تکرار این عمل و استفاده از این اسکراب چند بار در هفته نتایج بی ­نظیری را به همراه خواهد داشت.

درمان ترک پا با آرد برنج


3) برگ چریش

گیاه دارویی چریش یکی از گیاهان دارویی پرخاصیت است که برگ­ های آن می­ تواند در درمان خشکی و ترک پاشنه پا مورد استفاده قرار گیرد. این برگ­ ها دارای خاصیت ضد قارچی و … بوده و می تواند در پیشگیری از بروز عفونت در این ناحیه تأثیر فوق­ العاده­ای داشته باشد.کافی است مقداری برگ چریش را خرد کرده و با کمی پودر زردچوبه مخلوط کنید. خمیر حاصله را به مدت نیم ساعت بر روی کف پا قرار داده، سپس پاهایتان را بشویید.

درمان ترک پا با چریش


4) لیموترش

لیموترش دارای سطح بالایی از آنتی­ اکسیدان ویتامین C می ­باشد. استفاده موضعی از این میوه می ­تواند در تولید کلاژن و بازسازی، احیاء و آب ­رسانی پوست مؤثر بوده و بافت خشک و ترک­ خورده پوست را بهبود بخشد. شما می ­توانید مستقیماً برش ­های لیمو را به کف پایتان بمالید و یا در تشتی مقداری آب لیموترش تازه بریزید و پاهایتان را درون تشت قرار دهید. پس از 10 تا 15 دقیقه با پاشنه پا کف پایتان را تمیز کرده، پایتان را بشویید و خشک نمایید.


5) گلیسیرین

همه­ ی ما گلیسیرین را به عنوان یک ماده خارق­ العاده و نرم­ کننده می­ شناسیم. این ماده در ترکیب با گلاب دارای خواص اعجاب ­انگیزی می­ شود که از مهم ­ترین آن ها می ­توان به افزایش نرمی و لطافت پوست اشاره نمود.این ترکیب دارای ویتامین­ های آ، ای، ث و ب بوده و دارای خواص ضد التهابی و آنتی ­باکتریالی قوی می‌باشد. مقدار مساوی از این دو ماده را با هم ترکیب کرده و سپس آن را به کف پایتان بمالید. پس از استفاده از این اکسیر جادویی نیاز به شست­ وشو نمی ­باشد.

درمان ترک پا با گلیسیرین


6) موز

موز یکی از میوه ­های شیرین، خوشمزه و دلچسب است که دارای سطح بالایی از عناصر معدنی پتاسیم و منیزیم می ­باشد. برای درمان ترک پا با موز کافی است یک موز رسیده را له کرده و به کف پایتان بمالید و پس از 5 تا 10 دقیقه پایتان را بشویید.هم چنین مالش کف پا با سطح داخلی پوست موز نیز سبب رفع ترک­ ها و نرمی آن خواهد شد.

کرم ترک پا


7) عسل

عسل با دارا بوده ویتامین­ های دوست­ دار سلامت پوست هم ­چون ب و ث و خواص آنتی ­باکتریالی، داروی خانگی دیگری برای رفع ترک پاست. کمی عسل طبیعی و ارگانیک را با آب مخلوط کرده و پاهای خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه درون این ترکیب قرار دهید و سپس پاهایتان را بشویید.

درمان ترک پا با عسل


8) آلوئه ­ورا

آلوئه­ ورا گیاهی جادویی و بسیار شگفت­ انگیز است که دارای خواص معجزه ­آسایی برای سلامتی و زیبایی پوست می­ باشد. ژل آلوئه­ ورا با دارا بودن انواع ویتامین­ ها در نرمی و لطافت پوست و نوسازی سلول ­های پوستی و اکسیژن‌رسانی به آن ها نقش بسزایی دارد. شما می ­توانید پس از خراش دادن برگ آلوئه­ ورا ژل آن را خارج کرده و کف پایتان را با این ژل مالش دهید و سپس پاهایتان را بشویید.


9) استفاده از کرم ­های ترک پا

امروزه شرکت­ های معتبری اقدام به ساخت و تولید انواع کرم و اسکراب­ های پا نموده ­اند که با استفاده از آن ها می­ توانید ترک پاشنه پا را به راحتی درمان نمایید. در فرمولاسیون این محصولات همواره نام ترکیباتی هم­چون اوره، لانولین، عسل، اسیدسالیسیلیک، آلفاهیدروکسی اسیدها (AHA) و یکی از روغن­ های گیاهی به چشم می‌خورد که همین امر سبب افزایش اثربخشی این محصولات در نرمی و لطافت پوست پا شده است. شما می ­توانید با توجه به بودجه خود برای تسکین و التیام کف پاهایتان از کرم­ های برندهای معتبر برای لایه ­برداری پوست پاهایتان و رفع ترک­ های ایجاد شده استفاده نمایید.


10) مصرف ویتامین­ ها و مکمل­ ها

مصرف برخی ویتامین ­ها و مکمل­ ها هم ­چون ویتامین ای، کلسیم، آهن، ویتامین د و امگا3 با صلاحدید پزشک می­ تواند در رفع این مشکل مؤثر باشد. شما می ­توانید با افزودن مواد غذایی حاوی این عناصر با ارزش از سلامتی و زیبایی پوست پاهایتان مراقبت نمایید.


11) استفاده از آنتی­ بیوتیک­ ها و سایر داروها

چنان­ چه ترک پاهای شما افزایش یافت و در این ناحیه دچار عفونت شدید، با مراجعه به پزشک از آنتی‌بیوتیک‌های مناسب استفاده نمایید. هم چنین، در صورت ابتلا به دیابت، پسیوریازیس و سایر بیماری­ هایی که منشأ ایجاد ترک در پاشنه پا به­ شمار می ­روند، تحت نظر پزشک بوده و داروهای مناسب را در دوزهای تجویزی به صورت منظم مصرف نمایید.


چگونه از بروز ترک پا پیشگیری کنیم؟

  • برای پیشگیری از بروز ترک پا رعایت نکات و توصیه ­های زیر ضروری است:
  • آب بیشتری بنوشید تا بدین طریق از کم­ آبی بدن و خشکی پوست جلوگیری نمایید.
  • مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین را فراموش نکنید.
  • از کفش­ های مناسب استفاده کنید.
  • از راه رفتن با پاهای برهنه بر روی موکت، سنگ و سرامیک خودداری کنید.
  • در صورت تماس مداوم پاها با آب حتماً آن را خشک وچرب کنید.

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top