زنجبیل گیاهی است که فواید بسیاری در درمان برخی بیماری ها دارد .این ادویه در پخت غذاها نیز استفاده می شود .طعم زنجبیل تند می باشد و برای رفع مشکلات گوارشی دارد بسیار موثر است . از دیگر خواص زنجبیل خاصیت ضدالتهابی آن می باشد .
چگونه از زنجبیل استفاده کنیم؟
1-دم نوش زنجبیل
دم نوش زنجبیل آسان ترین راه برای مصرف این ادویه است. یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه خرد شده را در یک قوری بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بگذارید تا دم بکشد سپس آن را نوش جان کنید .
2-چاشنی غذاها
از زنجبیل به عنوان چاشنی غذاها یی مانند سوپ آش و سایر غذاهای آبکی و تهیه کیک ها و دسرها و سالاد ها می توانید بهره ببرید.
3- قرص های زنجبیل
قرص و کپسول های زنجبیل به طور آماده و بسته بندی شده در داروخانه ها به فروش می رسد .
مصرف زنجبیل چه خواصی دارد؟
- زنجبیل درمان کننده مشکلات گوارشی می باشد.
- در درمان آرتروز و روماتیسم و سایر مشکلات التهابی موثر است .
مصرف زنجبیل بدون اجازه پزشک در افراد زیر ممنوع می باشد
هنگام استفاده از زنجبیل ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. افراد زیر نباید زنجبیل را مصرف کنند :
- زنان باردار و مادران شیرده
- مبتلایان به سنگ کیسه صفرا
- مبتلایان به اختلالات خونریزی
- مبتلایان به مشکلات قلبی
- دیابتی ها
- افراد استفاده کننده از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین
- استفاده کنندگان داروهای فشار خون
عوارض مصرف زنجبیل
- سوزش معده
- اسهال
- التهاب دهان
- آروغ زدن
خصوصیات یک زنجبیل خوب چیست؟
زنجبیل تازه نرم است و پوست آن چروک و پلاسیده نیست .زنجبیل تازه را می توان با پوست به مدت ۴ هفته درون پاکت کاغذی یا دستمال کاغذی در یخچال نگهداری نمود .زنجبیل پوست کنده را داخل کیسه فریزر گذاشته و فقط به مدت چند روز در یخچال قابل نگهداری می باشد.