ارزش تغذیه ای کدو حلوایی
کدو حلوایی گیاهی است شبیه به کدو با مزه بسیار شیرین که سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها می باشد .کدو تنبل منبع غنی از ویتامین A، C و E و ترکیباتی مانند فلاوونوئید ، بتاکاروتن ، ویــتامینهای B کمپلکس، مثل فولیتها، نیاسین، ویتامــینهای B6، تــیامین و اسیدپانتوتنیک و املاح معدنی مثل مس، کلسیم، پتاسیم ،منیزیم ،روی و فسفر میباشد.
کدوحلوایی چه مصارفی دارد؟
از کدو حلوایی در تهیه انواع دسر، سوپ، سالاد، نوشیدنی و حتی به عنوان یک جایگزین برای کره استفاده می شود .
کدو حلوایی و خواص درمانی آن
1-کدو حلوایی منبع عالی ویتامین A بوده و مصرف منظم آن برای سلامت چشم مفید است ودر تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
2-ویتامین C موجود در کدو حلوایی با رادیکال های آزاد مقابله و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و در تولید کلاژن موثر است.3
3-مقادیر بالای ویتامین های E، C ،A در کدو حلوایی در حفظ سلامت و شادابی پوست موثر است.
4- وجود منیزیم در کدو حلوایی سبب سلامت و محافظت از استخوان ها و دندان ها می شود.
5- ماده معدنی روی در کدو حلوایی برای تراکم استخوان لازم بوده و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می کند .
6- فیبر موجود در کدوحلوایی ، علاوه بر کاهش دادن میزان کلسترول بد خون، میزان قند خون را نیز تنظیم کرده و برای حفظ سلامت روده مفید است.
7- مصرف روزی ۵ تا ۱۰ گرم دانه کدو حلوایی کلیه ها را تقویت می کندو از به وجود آمدن سنگ کلیه ممانعت می کند .
8-وجود ترکیب شیمیایی به نام ال- تریپتوفن در کدو حلوایی در بروز احساس شادابی و نشاط در فرد موثر است و مانع از بروز افسردگی می شود.
9- کدو حلوایی خاصیت مدر دارد و بدین وسیله سموم بدن را دفع می کند.
10-کدو حلوایی با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها موثر است.