ارزش تغذیه ای گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون منبع خوبی از اسید فولیک ، پروتئین، سلنیوم، ، فسفر ،روی و پتاسیم و ویتامینهای B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسید آمینه تریپتوفان است.گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن بافت ویژه هنگام طبخ حجم خود را از دست نداده و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع شده، کمترین سطح کلسترول و عدم وجود چربی میانبافتی در مقایسه با گوشت قرمز از جایگاه برتری برخوردار است.
اثرات درمانی گوشت بوقلمون
1- کاهنده چربیخون
استفاده از قسمت روشن تر گوشت بوقلمون البته بدون پوست ، چربی اشباع و کلسترول کمتری از گوشت مرغ و گاو دارد و می تواند در کاهش کلسترول مفید باشد.
2 – پیشگیری از ابتلا به سرطان
اسید آمینه تریپتوفان برای فعالیت سلولهای T لازم است. سلولهای T یک نوع از سلولهای سیستم ایمنی بدن هستند که سلولهای سرطانی را از بین میبرند. در فقدان تریپتوفان، سلول T فعال میمیرند.
3- احساس شادی و برطرف نمودن استرس
ناقلین عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل میشوند و ناقل عصبی به نام “سروتونین” از اسید آمینه تریپتوفان تشکیل شده است. سروتونین باعث شادی و آرامش در بدن می شود. لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث برطرف نمودن استرس می شود.
4- بالا بردن قدرت ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماریزا
اسیدآمینه تریپتوفان، نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به عهده دارد. گوشت بوقلمون با دارا بودن این اسید امینه در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
5- افزایش دهنده هورمون های جنسی
پروتئین موجود در گوشت بوقلمون میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، در حد مطلوب نگه میدارد.کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسّن، منجر به کاهش فعالیت هورمون تستوسترون می شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبولهای قرمز خون میشود و منجر به پوکی استخوان میگردد.
6- درمان بی خوابی های مزمن
اسید آمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می شود.