بادام ،نوعی میوه و یکی از اجزای خوشمزه و مفید آجیل می باشد که بومی مناطق هند ،خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد .این آجیل خوشمزه با دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان و سایر ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن میوه ای جادویی برای سلامت و زیبایی به شمار می آید .برای آشنایی بیشتر با این میوه جادویی و خواص درمانی آن توجه شما را به ادامه نوشته سلامت وب امروز جلب می نماییم . |
بادام چیست؟
بادام میوه ای بسیار خوشمزه و مقویست و یکی از اجزای ثابت آجیل به حساب می آید .نام علمی این خشکبار پرونوس دالسیس (Prunusdulsis) بوده و طعم آن از شیرین تا تلخ متغیر می باشد .یک فنجان بادام در حدود 529 کالری دارد و در نتیجه استفاده از آن می تواند مزایای بی شماری در تامین سلامت قلب و عروق ،کنترل قند و کلسترول خون داشته باشد .در ادامه به معرفی خواص بادام و ارزش تغذیه ای آن می پردازیم.
ارزش تغذیه ای بادام
بادام سرشار از مواد مغذی و ترکیبات بسیار مفیدی می باشد و وجود همین ترکیبات در این میوه خوشمزه سبب شده است تا این میوه خواص درمانی بی شماری داشته باشد .این میوه منبع غنی از ویتامین ای ،ویتامین آ ،ویتامین های خانواده گروه ب و مواد معدنی نظیر کلسیم،فسفر ،آهن ،منیزیم،منگنز،روی ،سلنیوم ،پتاسیم،مس و …. می باشد .این ماده غذایی با دارا بودن چربی های سالم و خواص آنتی اکسیدانی می تواند سلامت قلب و مغز را تضمین نموده و در زیبایی پوست و مویتان نقش مهمی داشته باشد .
بادام دشمن سرسخت کلسترول
اگر چه میزان چربی موجود در بادام بسیار بالاست اما از آنجا که این چربی از نوع غیر اشباع می باشد در نتیجه مصرف آن نه تنها سب افزایش کلسترول نمی شود بلکه مصرف بادام به عنوان یک میان وعده می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش داده و از این طریق ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در شما کاهش دهد .تحقیقات انجام شده در مورد خواص بادام نشان داده است که فیبر موجود در بادام با احتباس لوله گوارش اجازه ورود کلسترول را به جریان خون نمی دهد و سبب می شود تا کلسترول موجود در غذاهای مصرفیات از طریق مدفوع دفع گردد .بنابراین مصرف روزانه 30 گرم بادام را به افرادی که از کلسترول بالا رنج می برند توصیه میکنیم .
میوه ای مفید برای دیابتی ها
مصرف بادام در بیماران مبتلا به دیابت به دلیل دارا بودن کربوهیدرات بسیار پایین ،چربی های سالم ،پروتئین و فیبر فراوان گزینه ای مناسب و عاری از ضرر به شمار می آید .این ماده غذایی به علت دارا بودن منیزیم فراوان سبب کاهش سطح قند خون و بهبود عملکرد انسولین می گردد .
خواص بادام برای درمان یبوست
بادام به علت دارا بودن میزان بسیاری فیبر محلول و غیر محلول سبب دفع راحت و پیشگیری از ابتلا به یبوست می گردد.بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به یبوست و درمان یبوست روزانه در حدود 10 عدد بادام مصرف کنید تا هضم غذایتان به راحتی انجام پذیرد و روده بتواند به راحتی باقیمانده غذای مصرفی شما را از بدنتان دفع نماید .
بادام تامین کننده سلامت مغز و برطرف کننده بیماری های روحی
بادام با دارا بودن اسید آمینه ای به نام تریپتوفان در سنتز سروتونین در بدن نقش مهمی دارد .همچنین علاوه بر این اسید آمینه با دارا بودن منیزیم در کاهش سطح استرس،شادی ،درمان دردهای میگرنی،افزایش هوش نقش بسزا و تعیین کننده ای دارد .با دام با دارا بودن ترکیباتی به نام ریبوفلاوین و الکارنیتین سبب افزایش فعالیت مغز می گردد و در تولید مسیرهای عصبی جدید نقش تعیین کننده ای دارد .بنابراین با مصرف این آجیل یا مغز خوراکی علاوه بر رفع مشکلات یاد شده می توانید بر افسردگی و آلزایمر نیز غلبه نمایید .
تضمین سلامت استخوان ها
این مغز خوشمزه و پر انرژی به علت دارا بودن فسفر فراوان ،کلسیم و سایر ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن اثرات چشمگیری در افزایش قدرت و دوام استخوان ها داشته و می تواند از بیماری پوکی استخوان جلوگیری نماید .در صورتی که از لبنیات کافی در طی روز استفاده نمی کنید می توانید بادام را استفاده کرده و از مزایای سلامتی آن بهره مند شوید .
کاهش وزن سریع با مصرف بادام
در صورتی که از اضافه وزن رنج می برید می توانید برای رسیدن به وزن ایده آل از بادام استفاده نمایید .این ماده غذایی کم کالری و مغذی برای افراد چاقی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار مناسب است. فیبر موجود در بادام به حرکات روده کمک کرده و موجب سم زدایی از بدن می شود .همچنین این مغز خوراکی با ایحجاد احساس سیری در فرد از پرخوری جلوگیری می نماید.این ماده غذایی با دارا بودن منیزیم، مس و ریبوفلاوین علاوه بر تولید انرژی مورد نیاز روزانه بدن در افزایش سرعت سوخت و ساز بدن نیز نقش چشمگیری دارد .
تقویت کننده قوای جنسی
مصرف این ماده غذایی در سلامت جنسی زنان و مردان بسیار سودمند می باشد . مواد مغذی و معدنی موجود در بادام مانند روی، سلنیوم و ویتامین E برای تولید هورمون های تستوسترون و استروژن بسیار ضروری بوده و در افزایش قوای جنسی و در نتیجه باروری تاثیر مستقیمی دارد .
خواص بادام در بارداری
مصرف بادام در دوران بارداری علاوه بر کاهش آلرژی و سلامت جنین از مسمومیت های حاملگی جلوگیری می نماید و سبب تقویت سیستم عصبی جنین و شکل گیری صحیح آن می شود .این ماده منبع غنی از اسید فولیک می باشد و مصرف آن در بارداری در رشد و تکامل جنین اهمیت زیادی دارد .بنابراین مصرف بادام در دوران بارداری می تواند سلامت مادر و جنین را تضمین نماید .
تقویت قوای دفاعی بدن و پیشگیری از سرطان ها
بادام منبع غنی از مواد قلیایی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در از بین بردن اثرات رادیکال های آزاد نقش چشمگیری دارد .بنابراین مصرف بادام می تواند قوای دفاعی بدن را تقویت نموده و از بدن در مقابل عوامل بیماریزا محافظت نماید .شما با مصرف این ماده غذایی پر ارزش می توانید از ابتلا به انواع سرطان ها علی الخصوص سرطان روده بزرگ پیشگیری کرده و احتمال بیمارشدنتان را به کمترین میزان ممکن برسانید .
زیبایی پوست و مو با بادام
مصرف بادام می تواند در حفظ و بهبود سلامت پوست و مو تاثیر بسزایی داشته باشد .وجود منبع غنی از ویتامین ای و ویتامین های گروه ب در این ماده سبب شده است تا پوست و مو به خوبی تغذیه گردد .همچنین وجود ترکیباتی مانند کاتچین، اپی کاتچین و آنتی اکسیدان های فلاونول، شامل کوئرستین، کامفرول و ایزورامنتیناز پوستتان در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند .مصرف بادام به صورت خوراکی و اضافه نمودن آن به شیر راهی مفید برای استفاده از مزایای بی شمار این ماده خوشمزه می باشد .همچنین برای زیبایی پوست و مویتان می توانید علاوه بر پودر بادام از روغن بادام نیز استفاده نمایید .
نحوه مصرف بادام
بادام در دو نوع شیرین و تلخ وجود دارد .بادام شیریتن مصرف خوراکی داشته و نوع تلخ آن برای روغنگیری مناسب می باشد .بادام معمولا به صورت خام مصرف می شود و می توان آن را به انواع نوشیدنی ها و دسرهای بر پایه شیر اضافه نمود .همچنین خلال بادام یک چاشنی فوق العاده برای برخی غذاها مانند شله زرد،حلوا و …به شمار می آید.