یکی از دلایل لاغری کم اشتهایی است کم اشتهایی سبب می شود ما مواد غذایی کمتری مصرف نماییم و کالری کمتری را بدن دریافت کند که منجر به لاغری می شود برای افزایش اشتها و افزایش وزن در افراد لاغر مصرف ویتامین ها و….توصیه می شود اگر شما فرد لاغری هستید که دوست دارید مقداری افزایش وزن داشته باشید بهتر است این مطلب را بخوانید |
بی اشتهایی چیست؟
آیا میدانید تحریک اشتها بهعهده گیرندههای عصبی شیمیائی موجود در هیپوتالاموس مغز میباشد. که آنها نیز به نوبهٔ خود تحت تأثیر میزان و سطح قند خون، اسیدهای چرب و هورمونهائی که مقدار آنها با توجه بهوجود ناراحتیهائی مانند شوک، افسردگی، اضطراب و تشویش خاطر، بیماریهای مزمن و طولانی مدت، اختلالات گوارشی، تب، سرطان و کمبود (ویتامین B۱)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B۵) و روی میتواند تغییر کند، قرار دارند. شناخت علت بیاشتهائی از جمله مهمترین قدمهائی است که در راه درمان لاغری باید برداشته شود.
منابع غذایی حاوی ویتامین برای افزایش وزن
شیره (ملاس)، شیر، پنیر، تخممرغ، زرده تخممرغ، ماهی و کنسرو آن، گوشت، نخود و لوبیا، دانه سویا، کلم، زردآلو.
منابع غذائی حاوی روی برای چاق شدن
شیر، پنیر، زرده تخممرغ، سیرابی، برنج شلتوکدار، نخود و لوبیا، جعفری، شلغم، قارچ، انگور سیاه، گلابی، آلبالو، انجیر خشک.
منابع غذائی حاوی اسید پانتوتیک
ماهی تازه و ماهی کنسرو شده، تخممرغ و زرده آن، شیر، پنیر، غلات کامل، بادامزمینی، موز، زردآلو، آلبالو و انجیر خشک.
نکات مفید جهت افزایش وزن در افراد لاغر
1- فاصله شام تا صبحانه برای شما زیاد است. قبل از خواب چند لقمه سبک بخورید.
2- موادغذائی حاوی پروتئین را تنها در یک وعده مصرف نکنید. بلکه از آنها در وعدههای مختلف استفاده نمائید.
3- مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده (قند و شکر)، روغنهای حیوانی، قهوه، چای و نوشیدنیهای حاوی کولا را محدودتر کنید.
4- مطمئناً میزان کالری دریافتی روزانه شما به حد کافی نیست. بنابراین سعی در جبران آن نداشته باشید. اما نه به غذاهائی که فقط کالری تولید میکنند و فاقد سایر مواد مغذی هستند. (مانند قند، شکر، انواع آبنبات، شربت، نوشابه و …)
5- در رژیم روزانه خود بهمقدار کافی از موادغذائی حاوی انواع ویتامینها، تیامین، اسید پانتوتنیک و روی بگنجانید.
6- غذا را در محیطی آرام بخورید این امر به هضم راحتتر آن کمک خواهد کرد. همانطور که از اعداد مشخص شده در جدول پیداست وزن یک فرد با توجه به قد، اسکلتبندی و سن میتواند تابع تغییرات قابل توجهی باشد.
7- جوشاندهٔ گیاه مسیکه که از دم کردن ۳۰ گرم گیاه تازه در یک لیتر آب جوش برای مدت ده دقیقه بهدست میآید، نیز اشتهاور است. غدد گل میخک و یا مقداری از گیاه سرو کوهی نیز بههمین منظور میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
8- 20تا 25 گرم سرو کوهی له شده را در یک لیتر آب جوش بریزید، بهدقت از صافی بگذرانید و به آن شکر یا عسل بیافزائید. به عنوان محرک اشتها، پیش از هر وعده غذا یک فنجان از آن بنوشید. گیاه بومادران نیز همین خواص را دارد.
9- مصرف چربیها بالاخص چربی حیوانی (کره، مارگارین، چربی گوشت، شیر پرچرب، پنیر، ماست پرچرب و خامه) توصیه میشود.
منبع : وب سایت دکتر جراح زاده
ویریاش وگردآوری : سلامت وب