شما نیز ممکن است بارها و بارها خارش سر را تجربه کرده باشید و به دنبال یافتن علت ایجاد خارش سر و رفع آن باشید .خارش سر عمدتا به دلایل مختلفی ایجاد می شود که معم ترین علل شایع آن شوره سر،خشکی پوست سر و …. می باشد .در مقاله امروز سلامت وب به بررسی علت های بروز خارش سر و روش های درمان آن با طب سنتی یا گیاهی پرداخته ایم . |
خارش پوست سر چیست؟
علت خارش پوست سر چیست؟
- شوره سر
- خشکی پوست سر
- کیست های چربی ایجاد شده در پوست سر
- عدم مراقبت صحیح از موها
- ابتلا به عفونت ها و قارچ های ویروسی
- پیروی از یک برنامه غذایی نامناسب
- حساسیت پوستی یا ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری پسوریازیس و شپش
- واکنش آلرژیک نسبت به شامپوی مصرفی
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
همان گونه که مشاهده نمودید علت ایجاد خارش پوست سر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن وضعیت ناسالم پوست کف سر شماست.بنابراین مراجعه به یک متخصص پوست و مو ضروری بوده و می تواند در ریشه یابی بروز این عارضه و کشف بیماری های زمینه ای ایجاد کننده خارش پوست سر به شما کمک بسیاری نماید .
درمان خارش پوست سر چگونه انجام می شود ؟
خوب با توجه به تفاسیر بالا پزشک برای درمان خارش پوست سر ابتدا باید علت خارش پوست سر را پیدا کرده تا بتواند از روش درمانی مؤثری برای رفع مشکل ایجاد شده استفاده نماید. تجویز شامپوهای ضد شوره حاوی سلنیوم و زینک به همراه شامپوهای مناسب برای خارش سر مانند شامپوهای قوی ضد قارچی، کرم، لوسیون و فومها از درمان های رایج کنترل چربی پوست و رفع خارش پوست سر به شمار می آید .
درمان گیاهی خارش پوست سر
شما می توانید از درمان گیاهی برای رفع خارش پوست سر خود استفاده نمایید .توصیه های زیر برگرفته از بهترین ،موثرترین،بی خطر ترین و کاربردی ترین نسخه های خانگی و گیاهی طب سنتی برای درمان خارش پوست سر می باشد.
1. سرکه سیب
درمان خارش سر با سرکه یکی از روش های پرکاربرد و موثر در حوزه طب سنتی می باشد .سرکه سیب با کاهش ph پوست سبب کاهش خارش کف سر می شود .این ماده به علت وجود اسید استیک دارای خواص ضد قارچی بوده و می تواند به عنوان یک ماده پاک کننده طبیعی سلول های مرده پوست را از بین برده و خارش را برطرف نماید .
2.روغن درخت چای
روغن درخت چای یکی از برترین روغن های گیاهی دوستدار سلامت پوست و مو می باشد که به علت دارا بودن خواص ضد التهابی ،ضد قارچ و ضد باکتریایی در درمان خارش سر می تواند مفید واقع شود .
3.آلوئه ورا
برای درمان خانگی خارش سر و ریزش مو از آلوئه ورا استفاده کنید .این گیاه جادویی همانند روغن درخت چای دارای خواص ضد التهابی ، ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و علاوه بر آن مرطوب کننده قوی پوست و مو می باشد .استفاده از ژل این گیاه می تواند به درمان خارش و خشکی پوست سر کمک نموده و پوست سر را از حیث وجود سلول های قدیمی و مرده پاکسازی نماید .
4.روغن نارگیل
روغن نارگیل دارای خواص آبرسانی و مروطب کنندگی بسیار بالایی است که استفاده از آن می تواند موجب آبرسانی پوست سر گشته و خشکی پوست سر و خارش ناشی از آن را کاهش دهد .این ماده همچنین دارای خواص ضد باکتریایی بوده و می تواند بسیاری از عفونت های قارچی را درمان نماید .
5.جوش شیرین
جوش شیرین ماده ای قلیایی است که از ایجاد شوره سر جلوگیری نموده و در صورت وجود آن ها را از میان خواهد برداشت.ماهیت قلیایی این ماده شیمیایی سطح ph پوست سر را متعادل نموده و خارش سر را درمان خواهد نمود.
6.آب پیاز
آب پیاز حاوی مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B6و C، پتاسیم ،منیزیم و سولفور می باشد در نتیجه خواص ضد باکتری و ضد قارچی این اسانس گیاهی به رفع خارش پوست سر بر اثر شوره کمک بسیاری می نماید.
7.روغن اکالیپتوس
روغن اکالیپتوس نیز دارای خواص ضدعفونی و ضد قارچی بسیار بالایی است که استفاده از آن در مبارزه با عفونت های پوستی که منشاء خارش سر هستند بسیار موثر و سودمند خواهد بود.با استفاده از این روغن می توانید خشکی، شوره سر و خارش پوست خود را به راحتی درمان نمایید.
8.جو دوسر
جو دوسر یکی از گیاهان بسیار مفید برای درمان خارش و خشکی پوست سر می باشد .علت وجود چنین خواصی خاصیت آبرسانی و مرطوب کنندگی و ضد التهابی این گیاه می باشد .
9.برگ بو
گیاه برگ بو علاوه بر مصارف آشپزی فایده های فراوانی برای پوست و مو دارد که مهم ترین آن نرم شدن موها، از بین بردن عفونت های قارچی و باکتریایی پوست سر، رهایی از شپش سر، تقویت پوست می باشد .بنابراین با این گیاه شگفت انگیز می توانید خارش سر ناشی از شوره سر یا عفونت های قارچی را به راحتی و آسانی درمان نمایید .
عوامل ایجاد کننده خارش پوست سر و درمان آن با طب ابوعلی سینا
ابوعلی سینا علت خارش پوست سر در طب اسلامی یا عوامل ایجاد یا تشدید کننده این عارضه را مصرف انواع شیرینی ،قند،شکر،شکلات،خرما،ارده،شیره،گرمی(خوراکی های تند و شیرین)،شست و شوی دیر به دیر پوست سر ،کمبود کلسیم،ویتامین های گروه ب و زینک دانسته اند .ایشان برای درمان این عارضه پوستی مصرف سردی (خوراکی های ترش و بی مزه )،شیر+عسل+قرص مخمر،شستن سر با جوشانده گل همیشه بهار ،شیر +یک کپسول روغن ماهی ،شیر +آب هویج +یک قرص مخمر ،عرق «کاسنی (3 گرم )+شاهتره (2 گرم )»(روزی سه لیوان )،ماء الشعیر (روزی سه لیوان ) را موثر دانسته اند .
چگونه از خارش پوست سر جلوگیری نماییم؟
برای جلوگیری از خارش سر و بدن خود به نکات زیر توجه کنید :
- برای شستن موهایتان از شامپو بچه استفاده کنید .
- موهایتان را با آب ولرم یا سرد آب کشی نمایید .
- از شست و شوی مداوم موهایتان خودداری نمایید.
- استفاده از محصولات حالتدهنده مو مانند سشوار و اتوی مو را محدود کنید.
- روزانه آب بیشتری بنوشید .
- از رژیم غذایی غنی از ویتامین های گروه ب،زینک و سلنیوم استفاده کنید .