سرطان پروستات و دلایل بروز آن+پیشگیری از سرطان پروستات

سرطان پروستات شایع ترین سرطان میان مردان است که در طی تحقیقات انجام شده مشخص گردیده است که دومین علت مرگ و میر مردان در ایالات متحده آمریکا به شمار می رود .این بیماری در مردان بالای 65 سال بروز پیدا می کند .سرطان پروستات فاقد نشانه بوده و هیچ پروتکل غربالگری برای تشخیص سرطان به علت کسب نتیجه مثبت کاذب و یا منفی کاذب در میان آزمایش های غربالگری فعلی وجود ندارد. برای اطلاع از نحوه تشخیص ،درمان و پیشگیری از این بیماری می توانید مقاله سلامت وب امروز را مطالعه بفرمایید .

سرطان پروستات چیست؟

سرطان پروستات سرطان پیشرو در میان مردان است که بر طبق آمار به دست آمده حدود 220،000 نفر در سال 2015 به این بیماری مبتلا بوده اند. در مردان سرطان پروستات دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان بعد از سرطان ریه است. اما چه عواملی ریسک خطر ابتلا به این نوع از سرطان را افزایش می دهند؟

سرطان پروستات جوانان


عوامل افزایش دهنده ریسک خطر ابتلا به سرطان پروستات

در زیر می توانید عواملی که در افزایش ریسک خطر ابتلا به سرطان پروستات موثر هستند را مطالعه بفرمایید:


1.سن

بین سن شما و خطر ابتلا به سرطان پروستات رابطه بسیار مستقیمی وجود دارد. بعید به نظر می رسد سرطان پروستات قبل از سن 40 سالگی ظهور پیدا کند چرا که بر طبق پژوهش های به عمل آمده درحدود شش مورد از ده مورد ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالای 65 سال مشاهده شده است.

دلایل سرطان پروستات


2.وراثت

عامل وراثت و وجود سابقه ابتلا به این سرطان در افراد درجه یک شما خطر ابتلا به سرطان پروستات را در طول زندگی شما افزایش می دهد .بنابراین اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات را دارید ممکن است این گرایش ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.

سرطان پروستات بدخیم


3.نژاد

به گفته موسسه ملی سرطان و انجمن سرطان آمریکا، سرطان پروستات در مردان آفریقایی تبار بیشتر از مردان سفید پوست یا اسپانیایی تبار مشاهده می شود. مطالعه 12000 مرد نشان داد که 8.3٪ از سیاه پوستان و تنها 3.3٪ از مردان سفید پوست هنگامی که کمتر از 50 سال سن داشتند به این سرطان مبتلا شده اند.

تشخیص سرطان پروستات


4.رژیم غذایی

مردانی که در رژیم غذایی از منابع غذایی حاوی چربی حیوانی بالا استفاده می کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می باشند. مطالعات نشان داده اند که مصرف چربی بیش از حد حیوانات، به خصوص گوشت قرمز و لبنیات با چربی بالا، رژیم غذایی کم میوه و سبزیجات نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.

خودارضایی و سرطان پروستات


علایم ابتلا به سرطان پروستات

مهم ترین نشانه ها و علایم ابتلا به سرطان پروستات به شرح زیر می باشد :


1.مشکلات ادراری

یکی از علائم هشدار دهنده این سرطان بروز مشکلات ادراری و تخلیه ناقص مثانه می باشد .ممکن است شما چندین بار احساس تخلیه ادرار در طی روز و شب را تجربه کنید که ممکن است نشانه ای از بزرگ شدن و التهاب پروستات باشد. شایع ترین علت بزرگ شدن پروستات، هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) است که سرطانی نیست.

علایم سرطان پروستات


2.وجود خون در مایع منی

وجود خون در مایع منی را جدی گرفته و برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید چرا که این نشانه نیز به عنوان یکی از علایم ابتلا به این سرطان مطرح می شود .

سرطان پروستات وش خیم


3.احساس درد در ناحیه لگن، باسن یا ستون فقرات

احساس درد در نقاط یاد شده می تواند نشانه ای از وجود تومور در پروستات باشد .چرا که متاستاز این سرطان ابتدا در استخوان ها ایجاد شده و در نهایت سبب بروز درد های استخوانی خواهد شد .

سرطان پروستات در زنان


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

با مشاهده هر یک از علایم یاد شده بهتر است هرچه سریع تر به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید .پزشک با بررسی علایم بالینی شما و تجویز انجام تست های تشخیصی می تواند این بیماری را سریعا در شما تشخیص داده و روند درمان را آغاز نماید.

پیشگیری از سرطان پروستات


روش های تشخیص سرطان پروستات

برای تشخیص سرطان پروستات عموما پزشک از روش های تشخیصی زیر استفاده می نماید با هم این روش ها را مرور می کنیم:


1.معاینه رکتوم

انجام DRE (معاینه رکتوم دیجیتال) در هنگام مشاهده علائمی مانند مشکلات ادراری یا وجود خون در اسپرم ممکن است ضروری باشد. این معاینه بسیار کوتاه است و نیاز به آمادگی خاصی ندارد. در طی معاینه دکتر شما انگشت خود را وارد رکتوم کرده تا بتواند پروستات شما را لمس نماید. در طی معاینه پزشک شما پروستات را از حیث وجود مناطق یا توده های غیر معمول بررسی خواهد نمود.

متاستاز سرطان پروستات


2.آزمایش PSA

انجام آزمایش PSA (آنتی ژن اختصاصی پروستات که پروتئین تولید شده توسط پروستات را اندازه گیری می کند.) می تواند در تشخیص دقیق تر این بیماری به پزشک کمک نماید . به طور کلی، PSA زیر 5 نانوگرم در میلی لیتر در نظر گرفته می شود و این مقدار در خون طبیعی است، و PSA بالاتر از 10 نانوگرم در میلی لیتر نشان دهنده خطر ابتلا به سرطان است. با این حال، سطح بالای PSA نیز ممکن است شرایط غیر سرطانی مانند عفونت و التهاب را نشان دهد. افزایش مستمر سطح PSA ممکن است سرطان پروستات را نشان دهد.

 آزمایش PSA


3.سونوگرافی

اگر علائم و نشانه های بالینی و یا آزمایشاتی (مانند DRE یا PSA) ،نتواند وجود این سرطان را به طور صد در صد در فرد تایید نماید پزشک انجام یک سونوگرافی را به فرد توصیه خواهد نمود. پروب دستگاه از طریق رکتوم وارد بدن شده و تصاویر کاملا واضحی از پروستات را در اختیار پزشک قرار خواهد نهاد. اگر فرد مبتلا به سرطان باشد، احتمالا توده ای در سونوگرافی دیده خواهد شد.

سرطان پروستات در جوانان


4.نمونه برداری

اگر سونوگرافی توده ای را نشان دهد، پزشک شما احتمالا با استفاده از یک سوزن چند نمونه کوچک از توده موجود در پروستات را برای بیوپسی بر داشته و آن ها را به قسمت پاتولوژی آزمایشگاه برای بررسی دقیق تر ارسال می کند.با بررسی نمونه در زیر میکروسکوپ در آزمایشگاه می توان به طور قطعیت وجود این بیماری را در فرد تشخیص داد.

درمان سرطان پروستات با داروی گیاهی


5.سایر روش ها

برای ارزیابی میزان پیشرفت سرطان شما همچنین می توانید از MRI و PET / CT استفاده کنید. این دستگاه های تصویربرداری به تعیین اندازه پروستات و فعالیت متابولیکی پروستات کمک می کنند (سلول های سرطانی به طور متابولیکی فعال تر از سلول های طبیعی هستند و بنابراین می توانند توسط اسکن PET شناسایی شوند). این اسکن ها ممکن است قادر به تشخیص هر گونه ضایعات متاستاتیک نیز باشند.

متاستاز سرطان پروستات


سرطان پروستات چگونه درمان می شود؟

گزینه های فراوانی برای درمان سرطان پروستات در دسترس است که پزشک با توجه به سن،مرحله پیشرفت سرطان و سلامت عمومی بدن شما از یک یا ترکیبی از روش ها برای درمان این بیماری اقدام می نماید .


1.درباره پروستاتکتومی با پزشک خود صحبت کنید.

جراحی را برای حذف تمام یا بخشی از پروستات خود در نظر بگیرید. پروستاتکتومی رادیکال که شامل حذف پروستات و بعضی از بافت های اطراف آن است، اغلب برای کسانی که مبتلا به سرطان هستند در مراحل اولیه قابل انجام است . پروستاتکتومی رتروگرام رادیکال با ایجاد برش در شکم و حذف پروستات انجام می شود و در نهایت با استفاده از دستگاه های مصنوعی مسیر جدیدی برای ادرار ساخته می شود.

پروستاتکتومی


2.پرتو درمانی

پرتو درمانی از انرژی متمرکز برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. انواع مختلفی از پرتودرمانی وجود دارد. به طور معمول، یک دستگاه خارجی، پرتوهای مستقیم  را دیواکتیو را در سلول های سرطانی هدایت می کند. ممکن است مجبور شوید چندین بار این روند را طی چند هفته انجام دهید تا بدن فرد مبتلا به این شیوه درمانی پاسخ مناسبی دهد.

درمان سرطان پروستات


3. شیمی درمانی

این روش درمان شامل هر گونه استفاده از مواد شیمیایی تجویز شده برای کاهش یا از بین بردن سلول های سرطانی است. مواد موثره به صورت داخل وریدی، به شکل قرص یا هر دو، به منظور متوقف ساختن تقسیم سلول های سرطانی و توقف رشد و گسترش تومورهای سرطانی مورد استفاده قرار می گیرند.

شیمی درمانی


4.هورمون درمانی

هورمون درمانی مانع تولید سلول های سرطانی از طریق کاهش هورمون تسترون می باشد. قطع کردن یا کاهش عرضه این هورمون ها می تواند در توقف روند سرطان تاثیر داشته باشد. جراحی بیضه ی شما یک راه فوری برای کاهش میزان تستوسترون در بدن است.

16 1


5.کریوتراپی

Cryosurgery (همچنین به عنوان کریوتراپی یا کریوآبی) شناخته شده است که از انجماد استفاده می کند و می تواند برای درمان سرطان پروستات خوش خیم در مرحله اولیه استفاده شود. این تکنیک از سونوگرافی ترانسکتال (TRUS) استفاده می کند که طی آن چندین پروب توخالی (سوزن) به پروستات از طریق ناحیه پوست مقعدی و اسکروتوم وارد می شود. گازهای انجماد از طریق سوزن ها برای از بین بردن تومور عبور می کنند. این روش تحت بیهوشی نخاعی، اپیدورال یا عمومی انجام می شود. عوارض جانبی این روش عبارتند از کبودی و درد.

کرایوسرجری


راه های پیشگیری از ایجاد سرطان پروستات

روش های زیادی برای پیشگیری از سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.


1.اجتناب از مصرف غذاهایی که موجب افزایش سطح PSA می شوند.

زیاده رویی در مصرف بعضی از مواد غذایی سطح PSA را در خون افزایش می دهند. به طور خاص، رژیم های غنی از محصولات لبنی (شیر، پنیر، ماست) و چربی حیوانات (گوشت و کره) با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است.  بنابراین، پیروی از یک رژیم غذایی سالم که حاوی میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان است، خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا حدود بسیار زیادی کاهش می دهد.

اجتناب از مصرف مواد غذایی افزایش دهنده PSA


2.مصرف گوجه فرنگی را افزایش دهید.

گوجه فرنگی منبع غنی از آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که مصرف آن می تواند خطرات بروز این سرطان را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد و سلامت غده پروستات را تضمین نماید .پس تا می توانید در مصرف گوجه فرنگی افراط کنید.

افزایش مصرف گوجه فرنگی


3.آب انار بنوشید

آب انار طبیعی حاوی ترکیبات بی نظیری است که می تواند سطح PSA را پایین آورد. انار حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند فلاونوئیدها، فنول ها و آنتوسیانین ها هستند.این ترکیبات فیتوشیمیائی مانع رشد سلول های سرطانی می شوند و خطر بروز این سرطان را در بدن کاهش می دهند.

19 1

 


4.مکمل غذایی PC-SPES استفاده کنید

PC-SPES (که به معنای “امید به درمان سرطان پروستات” است) یک مکمل غذایی است که از عصاره های هشت گیاه مختلف چینی تهیه شده است. تحقیقات انجام شده در سال 2000 نشان داد PC-SPES می تواند سطح PSA را در مردان مبتلا به بیماری های پیشرفته پروستات کاهش دهد. محققان بر این باورند که PC-SPES به نوعی مانند استروژن (هورمون زنانه) عمل کرده و با کاهش سطح تستوسترون در مردان، سطح PSA را کاهش می دهد. این مکمل گیاهی مخلوطی از گیاهانی مانند گل رز گل داودی، قارچ Reishi، Isatis، ریشه شیرین بیان، ریشه جینسینگ و توت فرنگی است.

استفاده از مکمل غذاییPC-SPES


درمان گیاهی سرطان پروستات

عوامل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری افراط و تفریط در مقاربت در سنین جوانی،نگه داشتن منی هنگام انزال،استروژن،استفاده از هورمون های پرورش اندام،زیاده روی در مصرف گوشت ،لبنیات،ادویه،گرمی،گوشت های چرب،پوست ماهی و مرغ،غذاهای شور،پیاز داغ،خیار و زیتون شور،سوسیس و کالباس،پیتزا،ساندویچ،هورمون های جنسی مردانه و سیر می باشد .جهت درمان گیاهی پروستات مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن مانند گوجه فرنگی و هندوانه ،سویا ،سالاد(برگ تازه کلم+گوجه فرنگی+هویج+اسفناج خام+روغن زیتون و ذرت+کرفس)،نخود فرنگی،دم کرده رازیانه و تخم شوید ،جوانه گندم،شیره شیرین بیان،کدو حلوایی،دم کرده گل گاو زبان،مصرف توت فرنگی و گریپ فروت،مصرف سبزی های زرد و سبز،هویج ،کلم ،زنجبیل و دارچین،عرق گزنه و زردچوبه را استفاده کنید .

درمان گیاهی پروستات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top