شپش نوعی حشره است که بیشتر در پوست سر دیده می شود و از خون انسان تغذیه می کند .آلوده شدن شما به این حشره ناشی از سهل انگاری در رعایت بهداشت و یا آلوده بودن محیط زندگی شما نمی باشد بلکه عموما در اثر استفاده از وسایل شخصی مشترک شخص مبتلا به شپش در شما ایجاد می شود .اگر می خواهید این حشره کوچک خونخوار را بیشتر بشناسید و راه های قطعی مرگ آن را بدانید مطالعه مقاله سلامت وب امروز را از دست ندهید . |
شپش سر چیست؟
فهرست مطالب
Toggleشپش ها حشرات قهوه ای رنگ بسیار ریزی هستند که عموما بر روی پوست سر انسان زندگی کرده و از خون پوست سر تغذیه می کنند .آلودگی به این حشرات در دخترها بیشتر از پسران دیده می شود و علت آن حجیم بودن موی دختران نسبت به پسرها می باشد .این آلودگی عموما در اثر انتقال این حشره از موی فرد مبتلا اتفاق می افتد و امروزه به راحتی قابل درمان است .
نشانه های ابتلا به شپش کدامست ؟
- خارش پوست سر که در اثر آلرژی به بزاق شپش ایجاد می شود .در صورتیکه اولین بار است که مبتلا به شپش شده اید باید بدانید 2 الی 6 هفته ممکن است هیچ نشانه ظاهری در شما وجود نداشته باشد .
- شپش های موجود بر روی پوست سر که با تاباندن نور مستقیم به سر و جدا کردن موها با یک خودکار به خوبی قابل مشاهده می باشند .
- وجود تخم شپش یا رشک بر روی ساقه مو که در برخی از افراد با شوره سر اشتباه گرفته می شود .وجه تمایز این دو در این است که رشک کاملا به مو می چسبد و به سختی قابل جدا شدن از ساقه مو می باشد اما شوره سر به راحتی از ساقه موها به سمت پایین فرو می ریزد .
نحوه تولید و مثل شپش چگونه می باشد ؟
شپش ماده با تولید نوعی ماده چسبناک سبب چسبیدن تخم هایش به ساقه مو می شود .این تخم ها بسیار کوچک بوده و رنگ روشنی دارند و عموما با چسبیدن به ساقه مو پس از گذشت 8 الی 9 روز تبدیل به شپش نابالغ می شوند .این شفیره ها پس از گذشت 9 الی 12 روز تبدیل به شپش بالغ شده و به مدت 3 الی 4 هفته می توانند زندگی کنند .
راه های انتقال شپش کدامست؟
از آنجاییکه این حشره قادر به پرواز یا حرکت وسیعی نمی باشد عموما آلودگی در اثر استفاده از وسایل شخصی شخص مبتلا به وجود می آید .وسایلی که شپش از طریق آن ها می تواند منتقل شود به قرار زیر است :
- روسری و یا کلاه
- شانه و یا حوله موی سر
- بالش و سایر ملحفه
- رو مبلی
- هدفون
- فرش و …
راه تشخیص ابتلا به شپش چیست ؟
شما می توانید در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا به پزشک مراجعه کنید تا از شدت این آلودگی جلوگیری نمایید .پزشک به دقت موهای شما را به وسیله یک شانه دندانه دار ظریف و کوچک از پوست سر تا انتها شانه می کند و با تاباندن نور مستقیم به پوست سر شما اقدام به شناسایی این حشرات می نماید .رشک هایی که نزدیک به پوست سر می باشند قادر به حیات هستند و رشک های با فاصله دورتر از پوست سر عموما خالی و یا مرده اند .
راه درمان شپش چیست؟
خوشبختانه امروزه راه های فراوانی برای از بین بردن شپش وجود دارد
و داروهای بیشماری برای برطرف نمودن این آلودگی ساخته شده است .
داروهای مبارزه با شپش عموما بدون نسخه عرضه می شود
و در صورت پایبندی به دستورات ذکر شده در آن ها
می توان به راحتی این حشرات را از بین برد .
در ادامه به معرفی برخی از این داروها می پردازیم :
1- شامپو پرمترین :
پرمترین داروی بی نظیری برای امحاء این حشرات به شمار می آید
و به عنوان اولین راه درمان عموما به شما معرفی می شود .
شما می توانید با پرداخت هزینه ای بسیار ناچیز این شامپو را از داروخانه تهیه کنید
و پس از شستن موی سر خود با یک شامپوی ساده
و آبگیری موها کل موهای خود را به این شامپو کاملا آغشته نمایید
و پس از گذشت ده دقیقه موهای سر خود را بشویید
و سپس با استفاده از شانه کوچک موجود در بسته بندی این شامپو موهای سر خود را به آرامی شانه کنید .
خواهید دید این موجودات بسیار ریز به راحتی به شانه چسبیده
و از موی سر شما جدا خواهند شد .شست و شوی موی سر با این شامپو یک روز در میان و تا دو هفته برای از بین بردن کل این حشرات ضروری می باشد .
2-لوسیون دای لیس
لوسیون دای لیس به علت داشتن ماده موثره دایمیتیکون داروی بی نظیر دیگری برای از بین بردن این حشرات می باشد
که بدون ایجاد هیچ گونه عوارض به راحتی وجود این حشرات را از پوست سر شما ریشه کن می نماید .
برای استفاده از این لوسیون دو بار در هفته موهای خود را به این لوسیون آغشته کنید
و پس از گذشت 8 الی 10 ساعت اقدام به شست و شوی موهای خود نمایید.