چای ماچا چیست؟ تشخیص چای ماچا اصل و مضرات آن

چای ماچا، از پودر نوعی چای سبز تهیه می‌شود. این نوشیدنی، نوعی نوشیدنی لوکس و تشریفاتی است که بهترین نوع آن به رنگ سبز زمردی بوده و محصولی از کشور ژاپن است بنابراین این چای، چای سنتی ژاپنی‌هاست که به صورت خاص در برخی از مزارع این کشور کشت می‌گردد.چنان چه علاقه مندید تا در مورد خواص این چای اطلاعات بیشتری بدست آورید به ادامه مقاله امروز سلامت وب توجه بفرمایید.

چای ماچا چیست؟

چای ماچا (Mat Cha) نوعی چای متفاوت از چای سبز است که ارزش غذایی یک لیوان از آن چندین برابر از یک لیوان چای سبز می‌باشد. ماچا از برگ‌های چای سبز اما به روشی کاملاً متفاوت به دست می‌آید و برگ های آن دور از نور خورشید به شکل پودر در می‌آید. طبع ماچا سرد و خشک بوده و نوشیدنی خوشمزه و بسیار مفیدی به شمار می‌آید. این چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در چین، ژاپن و سایر کشور‌های آسیایی است که تاریخچه آن را در ادامه این نوشتار می‌توانید مطالعه بفرمایید.

طبع چای ماچا

چای ماچا یک نوع چای ژاپنی است که از چای ماچا اصلی از برگ‌های گیاه Camellia sinensis یک گیاه خوراکی است که برگ‌های آن برای تولید انواع چای‌ها (مانند چای سبز، چای سیاه و چای ماچا) استفاده می‌شوند. چای ماچا یک نوع خاص از چای سبز است که از برگ‌های جوان و تازه درخت Camellia sinensis استخراج می‌شود و در فرآیند خاصی فرآوری می‌شود تا به شکل ماچا تبدیل شود. این چای معروف به خواص سلامتی و آثار مفید برای سلامتی شناخته شده است. از آنجا که از برگ‌های گیاه نیکوتین و نیکوتینامید برداشت می‌شود، این چای می‌تواند کمک کننده در حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد.تهیه می‌شود. این چای اصلی ژاپنی معمولاً به صورت خوراکی و یا در فرآورده‌های دیگر مانند شکلات و آیس‌کریم استفاده می‌شود.تشخیص چای ماچا اصلی از تقلبی می‌تواند با توجه به جایگاه فروش، برند معتبر، گواهی اصالت، و یا تحقیقات در مورد تولیدکننده و نحوه تهیه آن انجام شود.

اما همچنین باید به مصرف معقول این چای توجه داشته باشید، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است مضراتی داشته باشد. برخی از مضرات مصرف بیش از حد چای ماچا شامل افزایش ضربان قلب، افزایش استرس و اضطراب، مشکلات گوارشی و افزایش فشار خون می‌باشد. بنابراین، بهتر است مقدار مصرف روزانه این چای را کنترل کرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

 


تاریخچه چای ماچا

بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده مورخان زمان پیدایش ماچا را قرن هشتم میلادی و منسوب به سلسله‌ی تانگ دانسته‌اند. در آن زمان راهبان ژاپنی دانه‌های گیاه را از چین با خود به کشور ژاپن آوردند و سپس با فرآوری و آماده سازی کاملاً متفاوت از چای سبز چای ماچا را ابداع نمودند.

تاریخچه ماچا

 


نحوه برداشت و آماده سازی ماچا

قبل از برداشت کشاورزان به مدت 20 تا 30 روز گیاه چای سبز را می‌پوشانند تا از تماس نور آفتاب با گیاه جلوگیری نمایند. بدین ترتیب ماچا پرورش می‌یابد. با انجام این روش میزان تولید کلروفیل در گیاه افزایش یافته و ماچا رنگ سبز تیره می‌شود. پس از برداشت برگ‌های چای ساقه و ریشه جدا شده و برگ‌ها به شکل پودر نرمی به نام ماچا در می‌آیند.


طعم ماچا چگونه است؟

قبل از خرید چای ماچا اصل یکی از سؤالات مهم در مورد این محصول اطلاع از طعم ماچا است و یا این که آیا ماچا خوشمزه است؟بهتر است بدانید ماچا دارای طعمی مشابه چای سبز است و میزان غلظت آن نیز بیشتر از چای سبز می‌باشد. این محصول به دو شکل تشریفاتی و برتر (گلد و یا سیلور) به فروش می‌رسد که همین موضوع و کیفیت آن در تعیین قیمت ماچا تأثیر بسزایی دارد.

طعم ماچا


نحوه استفاده از ماچا

آیا باید ماچا را دم کنیم؟ پاسخ این سؤال منفی است شما می‌توانید همانند قهوه فوری پودر ماچا را درون آب جوش 80 یا 90 درجه و یا شیر داغ بریزید و سپس میل نمایید. برای طعم‌دهی میز می‌توانید از مقدار کمی عسل استفاده کنید شما می‌توانید در اسموتی‌ها و تهیه برخی کیک‌ها، تارت‌ها وبستنی‌های رژیمی نیز از ماچا استفاده کنید.

انواع چای ماچا


خواص ماچا برای بدن

مهم‌ترین خواص چای ماچا این نوشیدنی لوکس و گران قیمت برای بدن را نیز می‌توان موارد زیر برشمرد:


1) مفید برای پوست

ماسک ماچا بهترین‌خنک کننده پوست بوده و با آبرسانی فوق‌العاده پوست و دارا بودن خواص ضد باکتریایی بهترین ضد لک و روشن کننده پوست می‌باشد.این محصول سشار از آنتی اکسیدان‌ها بودن و با پاکسازی پوست از آلودگی و چربی شفاف کننده و نرم کننده قوی پوست می‌باشد.


2) ضد التهاب و ضد سرطان

این نوشیدنی گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است که آن را تبدیل به اکسیری حیات بخش ضد التهاب و ضد سرطان تبدیل نموده است. مصرف این چای به علت وجود پلی فنول ها از بروزسرطان کبد، سینه و … پیشگیری کرده و سلامتی شما را تضمین می‌نماید.


3) کاهنده وزن

میزان وقدرت چربی سوزی ماچا به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها بسیار بیشتر و بالاتر از چای سبز می‌باشد به همین دلیل می‌توانید در رژیم‌ها کاهش وزن از این محصول قدرتمند استفاده نمایید.طریقه مصرف ماچا برای لاغری همانند آماده کردن و نوشیدن یک لیوان قهوه فوری است توضیحات بیشتر در این زمینه را در ادامه نوشته مطالعه بفرمایید .

خرید چای ماچا اصل


4) بهبود عملکرد سیستم عصبی

وجود ال تیانین در این ماده در ایجاد آرامش و افزایش تمرکز بیشتر تأثیر بسزایی دارد. با مصرف چای ماچا می‌توانید عملکرد سیستم عصبی را بهبود بخشیده و استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.


5) سایر خواص چای ماچا

– افزایش سطح انرژی و استقامت بدن

– افزایش متابولیسم بدن

– تنظیم قند خون

– محافظت از کبد و درمان کبد چرب

– کاهنده فشار خون

– کاهش کلسترول خون

– تقویت کننده مغز و حافظه

– بهداشت دهان ودندان


ارزش غذایی چای ماچا

چای ماچا دارای سطح بالایی از ویتامین‌های ب و ث به همراه مواد معدنی هم چون منگنز، آهن، فسفر و پتاسیم می‌باشد. میزان کافئین موجود در این چای در مقایسه با قهوه بسیار کم بوده و مصرف آن علاوه بر تجربه نوشیدن یک چای دلپذیر سلامت جسم، روح وروان شما را تأمین می‌نماید. این چای فاقد گلوگز و قند بوده و بیشتر به علت خواص چربی سوزی و آرام بخشی آن مورد توجه است.

ارزش غذایی چای ماچا


میزان مجاز استفاده از ماچا

روزانه می توانید یک الی سه فنجان ماچا میل نمایید و حداکثر مصرف این چای در روز در حدود 10 فنجان می‌باشد.


تشخیص چای ماچا اصل و مضرات آن

هشدار مصرف و موارد احتیاط در مورد مصرف چای ماچا

–در صورت بارداری و شیر دهی از مصرف این محصول خوداری کنید.

– در صورت اسهال، حالت تهوع و یا دل پیچه از استفاده از این محصول پرهیز نمایید.

– در صورت ابتلا به بیماری خاص یا مصرف داروی خاص در مورد مصرف این فرآورده حتماً با پزشک مشورت نمایید.


چگونه کیفیت ماچا را تشخیص بدهیم؟

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره شد ماچا به جز ژاپن در چین نیز کشت می‌شود اما ماچای ژاپن به مراتب کیفیت بالاتری نسبت به ماچای چین دارد.برای تشخیص چای ماچای اصل بهتر است به توضیحات زیر توجه نمایید.

ماچا دارای سه نوع کیفیت است:

1) پایین‌ترین نوع آن به درجه آشپزی معروف است که دارای رنگ سبز تیره بوده و بیشتر در صنعت آشپزی، کیک و شیرینی پزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2) نوع بعدی ماچا نوع نرمال آن است که طعم آن بهتر از نوع قبلی بوده و رنگ آن نیز کمی روشن‌تر می‌باشد و برای استفاده جهت تهیه چای مناسب است.

3) بهترین کیفیت ماچا نوع تشریفاتی یا سرمونیال آن است که رنگ آن سبز زمردی بوده و دارای طعم وعطر مطبوعی می‌باشد و در مراسم چانویو و مراسمات سنتی ژاپنی از آن استفاده می‌باشد. پس هرچه کیفیت ماچا بالاتر باشد طعم و رنگ بهتری داشته و از برگ‌های تازه و جوان برای تولید آن استفاده شده و ماچای درای کیفیت کیفیت پایین از برگ‌های پایین و پیر گیاه بدست می‌آید.

تشخیص چای ماچا اصل


کلام پایانی

ماچا نوعی چای سبز است که به عنوان معجزه طبیعت طعمی ظریف و متفاوت از چای سبز دارد. برای تهیه ماچا برگ‌های گیاه کاملیا رو توسط هاون چوبی پودر کرده و از آن استفاده می‌نمایند. ارزش غذایی یک لیوان از این نوشیدنی گران قیمت برابر با 5 لیوان چای سبز می‌باشد.این سوپر فود دارای طبع سرد بوده لذا حتماً آن را همراه مواد غذایی دارای طبع گرم مصرف نمایید. بهترین زمان مصرف ماچا نیم ساعت قبل از ورزش و دوساعت قبل و بعد از غذا خصوصاً بعد از صبحانه می‌باشد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top