خوراک دل و جگر و قلوه از آن دسته خوراکی های خوشمزه ایست که حاوی ویتامین ها . املاح معدنی فراوانی است و در تقویت بدن و رفع کم خونی موثر است اگر می خواهید از خواص این مواد غذایی اطلاعات بیشتری به دست آورید ما خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم. |
ارزش تغذیه ای جگر
جگر منبع غنی از ویتامین A ویتامین B12،سایر ویتامین های گروه ب ، فولات، نیاسین، آهن و زینک بوده و ماده غذایی بسیار مغذی به شمار می آید .این ماده غذایی از کلسترول بالایی برخوردار بوده و هر 100 گرم آن 200 کالری دارد .
فواید مصرف جگر چیست؟
- این گوشت خوشمزه منبع غنی از ویتامین آ بوده لذا در بهبود بینایی بسیار مفید است.
- وجود مقادیر بالایی از ماده معدنی آهن در جگر باعث شود این ماده غذایی در رفع کم خونی و ضعف عمومی بدن ماده مقوی و موثری به شمار آید .
- ویتامین B12 موجود در جگر در سلامت بافت های سیستم عصبی ماده مفیدی می باشد.
- جگر تنها منبع گوشتی است که دارای ویتامین ث بوده و در سلامت پوست و مو و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
آیا مضرات مصرف جگر را می دانید؟
- این ماده غذایی حاوی مقادیر بالایی از چربی بوده و مصرف آن در بیماران قلبی یا افراد دارای کلسترول بالا ممنوع است .
- مقدار ویتامین آ موجود در جگر بیش از حد مورد نیاز بدن می باشد بنابراین مصرف جگرر سه ماهه اول بارداری می تواند سبب ناهنجاری های جنینی شود و مصرف آن به خانم های باردار توصیه نمی شود .
- وجود مقادیر بالایی از اسیداوریک و باز آلی پورین در جگر می تواند در ابتلا به بیماری نقرس نقش داشته باشد .
ارزش تغذیه ای دل و قلوه
دل و قلوه یکی دیگر از اعضای گوسفند است که منبع خوبی از ویتامین B12، آهن و پتاسیم ، پروتئین ،ریبوفلاوین، ویتامین B6، اسیدفولیک و نیاسین بوده و چربی و کلسترول کمتری نسبت به دیگر امعا و احشا گوسفند دارند . قلوه کم چرب تر از دل بوده و میزان پروتئین موجود در آن از دل و جگر بیشتر است .
ارزش تغذیه ای خوئک
خوئک یا خوش گوشت یکی دیگر از امعا و احشا گوسفند بوده و طرفداران مخصوص به خود را دارد .چربی و پتاسیم موجود در این ماده غذایی بسیار بالاست و مصرف به اندازه آن در افرادی که از کمبود پتاسیم رنج می برند سودمند است .