هیسترکتومی چیست؟
هیسترکتومی، یک عمل جراحی سنگین است که بخاطر سلامتی، رحم را بر میدارند. طول این عمل در حدود سه ساعت است و این کار توسط متخصصین زن انجام می شود ،و در زنان یائسه نسبتا شایع است.
هیسترکتومی به چه علتی انجام می شود؟
بهترین د لیل برای هیسترکتومی توسط پزشک تشخیص داده می شود ،ولی در افرادی که خونریزی بیش از حدی دارند، و غیر قابل تحمل است انجام می گیرد.دلایل دیگر اینکه چرا هیسترکتومی توصیه می شود عبارتند ازپارگی رحم در هنگام زایمان، فیبروئید، پرولاپس رحم، اندومتریوز، عفونت های رحمی، آدنومیوز، التهاب لگن و یا رشد تومورهای سرطانی. بیشتر خانمها در سنین جوانی این کاررا انجام می دهند.
هیسترکتومی چگونه انجام می شود؟
حذف کل رحم و دهانه رحم و حذف لوله های فالوپ، رحم، دهانه رحم همراه با تخمدانها در صورت لزوم هیسترکتومی که شامل برداشتن رحم بدون دهانه رحم است .
هیسترکتومی چه عوارضی دارد؟
نوسانات خلقی ناشی از عدم تعادل هورمونی، عفونت های دستگاه ادراری، پوکی استخوان، افزایش وزن، بیماری های قلبی و خستگی کلی.
تاثیرهیستروکتومی بر تخمدان ها
تخمدانها اندامهای مهم باروری در زنان است و تاثیر مستقیمی بر هیسترکتومی دارد. اگر سایقه خانوادگی سرطان رحم در خانواده وجودداشته باشند تا رسیدن به سن یائسگی تخمددان وی برداشته میشود و ممکن است درمان جایگزین هورمونی توصیه شود.
عوارض احتمالی در حین عمل جراحی هیستروکتومی
خطرات احتمالی که شامل عفونت زخم، خونریزی بیش از حد، مثانه یا آسیب دیدگی رحم، لخته شدن خون در پاها، آسیب روده یا پارگی رگ های خونی را دربرخواهد داشت.
پس از عمل هیستروکتومی چه مراقبت هایی لازم است؟
اگر شما تحت هیسترکتومی باشید ، باید به دستورالعمل های داده شده توسط پزشک و مراقبت پس از عمل به اندازه کافی توجه کنید. اطمینان حاصل کنید که شما وسایل سنگین را بعدا زعمل بلند نخواهید کرد. استراحت به اندازه کافی، نوشیدن مقدار زیادی آب برای جلوگیری از یبوست و به دنبال آن انجام ورزش پیشنهادی توسط دکتر ضروری می باشد.