اسفناج ، این سبزی پر از خاصیت با رنگ سبز پر رنگ وبا برگهایی پهن سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نظیر A، K، D و E، C ، E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم ،پتاسیم ونیترات می باشد.در این مطلب شما را با خواص اسفناج آشنا می نماییم.
خواص اسفناج
1-نیترات موجود در اسفناج با افزایش سطح اکسید نیترات در خون سبب باز شدن عروق خونی شده و در نتیجه کاهش فشار خون را به دنبال دارد.
2-اسفناج با داشتن فیبر بیشتر نسبت به سایر سبزیجات ملین بوده و یبوست را برطرف میکند. این سبزی در کاهش وزن نیز موثر است.
3-اسفناج سبب رشد کودکان شده و شیر مادران شیرده را افزایش می دهد.
4- اسفناج با داشتن املاح معدنی نظیر کلسیم، فسفر موجب رشد دندان ها، ترمیم استخوان ها و جوش خوردگی شکستگی ها وجلوگیری از پوکی استخوان میشود.
5-اسفناج، سبب افزایش گلبولهای قرمز خون می شود و در درمان افراد مبتلا به کم خونی می تواند موثر واقع شود.
6-اسفناج به علت دارا بودن مادهایبا نام «اسپیناسین» که همانند یک کاتالیزور عمل می کند فرایند هضم غذا را تسریع کرده و با تحریک معده ترشحات آن را زیاد می کند.
7-مصرف اسفناج تشنگی را برطرف کرده ودر درمان گلودرد و تورم آن بسیار مفید بوده وکاهنده تب می باشد.
8-اسفناج با داشتن خاصیت قلیایی اسیدیته بدن را کاهش داده و ورم روده کوچک را برطرف می نماید.
9-اسفناج همچنین منبع غنی از ویتامین ب 3 می باشد و بیماری پلاگر را که سبب ضعف و تشنج در بدن می شود را برطرف می نماید.
10-اسفناج به علت داشتن آنتی اکسیدان های بالا ضد سرطان بوده ودر درمان سرطان های مختلف من جمله سرطان پروستات مفید می باشد.
11-ویتامین A موجود در اسفناج سبب رطوبت رسانی پوست می شود و در درمان بیماری های پسوریازیس و آکنه سودمند است.