زورگویی یکی از پنهان ترین ومخرب ترین مشکلات در مدارس است که ممکن است در هر مدرسه ای وجود داشته باشد وربطی به نوع مدرسه یا سن دانش آموزان آن ندارد .معلمان هوشیار در مدارسی که تدابیر قاطعانه برای مقابله با زورگویی دارند به سرعت آن ها را در نطفه خفه می کنند.بنابراین اگر پرسش های کودک شما حاکی از وقوع زورگویی است فورا آن را بامدیر مدرسه اش در میان بگذارید.

زور گویی در مدارس

پرسش در مورد زورگویی معمولا زمانی آغاز می شود که کودکتان در مدرسه یا تلویزیون آن را دیده باشد اما مراقب نشانه هایی که بر وقوع آن برای خود کودک دلالت می کند نیز باشید .گاهی اوقات شاید لازم باشد مانند کارآگاهان تحقیق کنید .خانم الف زمانی که متوجه شد فرزندش مورد زورگویی قرار می گیرد که او مدام درخواست پول توجیبی بیشتری کرده بود .دسته ای از بچه های زورگو درمدرسه تهدید کرده بودند که اگر به آن ها پول ندهد اورا کتک می زنند .ازطرفی اکثرکودکان ذاتا دارای حس جوانمردی وانصاف هستند واز اینکه ببینند همکلاسیشان مورد اجحاف قرار می گیرد ناراحت می شوند بنابراین ممکن است در این باره ازشما سوال کنند.

راهکار مقابله با زورگویی در کودکان

رهنمودهایی برای پاسخ های شما

1-زورگویی همیشه غلط است وباید جلوی آن را گرفت .به هر شیوه ای که می توانید این حقیقت را به کودک خود بقبولانید .اگر او این باور اساسی را داشته باشد راحت تر در باره زورگویی با شما صحبت می کند.

2-کودکان بخصوص پسربچه ها به این قانون مضحک باور دارند که نباید در مورد زورگویی با کسی صحبت نمایند حتی اگر خودشان قربانی آن شده باشند.کودکانتان را متقاعد کنید که این قانون اشتباه محض است واگر مورد زورگویی قرار بگیرند باید کمک بخواهند.

زورگویی واثرات مخرب آن برکودکان

3دخترها هم ممکن است درست مانند پسرها زورگویی کنند که البته بیشتر به شکل شایعه پراکنی وحرفهای درگوشی خصمانه یا محروم کردن عمدی کودک ازجمع دوستان می باشد .اگر این کارها مدت طولانی ادامه یابد می تواند درست مانند خشونت جسمانی به کودک آسیب برساند وباید آن را جدی گرفت.

نهایتا باید گفت کودکان زورگو به دنیا نمی آیند بلکه اغلب خودخواهی اجحاف به دیگران وزورگویی را از افراد بزرگتر در خانه یاد می گیرند.

زورگویی واکنش کودک است به درد -ناراحتی وکمبود محبت ویا جزئی ازمجموعه اختلالات رفتاری مانند دزدی ،دروغگویی وفرار از مدرسه است.هرچند که زورگویی نباید مورد اغماض قرار بگیرد اما باید کمک کنیم تا کودکان الگوی رفتاری خود را عوض کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *