گوجه فرنگی میوه خوشرنگ و آبدار است که منبع غنی از ویتامین C و A و E و بتاکاروتن و لیکوپن بوده و طبع سردی دارد.از مصرف گوجه فرنگی کال یا نارس به علت دارا بودن سولانین (نوعی سم گلیکوآلکالوئیدی) باید اجتناب شود. امروزه از گوجه فرنگی در تهیه انواع سس ها ،رب ها استفاده می شود.
ارزش غذایی گوجه فرنگی در سبد غذایی خانواده برای پیشگیری از بیماری ها:
1-گوجه فرنگی با دارا بودن ویتامین A در تقویت بینایی ،پیشگیری از آب مروارید و درمان آن وهم چنین درمان شب کوری بسیار سودمند است.
2-مصرف گوجه فرنگی سبب رشد استخوان ها وقد کشیدن بچه ها می شود.
3-مصرف گوجه فرنگی در کاهش درد های مفاصل و درد های روماتیسمی موثر است.
4-مبتلایان به تصلب شرایین وغلظت خون برای تسریع بهبودیشان تا می توانند گوجه فرنگی را مصرف نمایند.
5-گوجه فرنگی سبب افزایش طول عمر می شود و با دارا بودن آنتی اکسیدان ها دشمن سرسخت انواع سرطان علی الخصوص پروستات است.
6- گوجه فرنگی در تسکین درد های عصبی موثر بوده ودرد سیاتیک را از بین می برد.
7-ماليدن گوجهفرنگي به پوست كك مك را از بين ميبرد و از بروز چين و چروك جلوگيري ميكند .
8-گوجه فرنگی فعال کننده عمل روده ها بوده و در درمان یبوست بسیار نافع است.
9-براي رفع منافذ باز پوست وجوش ها آب گوجهفرنگي را با عسل مخلوط كرده روي پوست بماليد.
10-مصرف گوجه فرنگی برای مبتلایان به آسم مفید می باشد.
11-مبتلایان به دیابت با مصرف روزي يك ليوان يا 2 ليوان آب گوجهفرنگي 4 روز در ماه (هفته اي يك روز) سبب کاهش چشگیر قند خون خواهند بود.
12-گوجهفرنگي براي جلوگيري از ريزش مو مفید است.
13-مصرف گوجه فرنگی به همراه غذاهاي نشاستهاي سبب زودهضم شدن آن ها ميشود.
14-خوردن گوجهفرنگي از آپانديس جلوگيري ميكند.
15-مصرف گوجه فرنگی در مادران شیرده سبب کم شدن شیر آن ها می شود.
دیدگاهتان را بنویسید