عناب ، میوه ای است زیتونی شکل که ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک میخورد .مزهٔ آن شیرین، خوراکی بوده ودارای خواص دارویی بسیار زیادی (آرام بخش ،ضد سرطان ،ضد بیماری های تنفسی ،تب بر ،مسکن ، اشتها آور )میباشد .
ارزش تغذیه ای عناب
این میوه سرشار از ویتامین C ، پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن می باشد.
خواص عناب در طب سنتی
1-عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه بوده و از جوشانده عناب برای رفع سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا استفاده می نمایند.
2-عناب آرام بخش اعصاب است وسبب کاهش اضطراب می شود .
3-عناب رسیده خشک شده به عنوان ملین (مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.) برای کمک به درمان یبوست به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود.بدین منظور ، هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنید. عناب تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است و تحقیقات پزشکان طب سنتی ، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف دستگاه گوارش را نشان داده است. مصرف عناب دستگاه هاضمه را تقویت می کند .به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.عناب اشتها را نیز افزایش می دهد وبرای رفع کم اشتهایی بسیار مفید می باشد.
4-عناب دشمن سرسخت آسم وتنگی نفس می باشد وبه خوبی آن را برطرف می کند.
5- آب عناب به همراه کاهو درمان کننده سرطان است.
6-از برگهای عناب به عنوان بند آورنده خون و تب بر استفاده می نمایند.
7-عناب خون را تصفیه می کند و سموم بدن را دفع مینماید.
8-عناب پوستتان را روشن ورنگ صورت را گلگون می کند.
9-عناب در رفع مشکلات قلبی بسیار نافع است.