1-استفاده از غذاهای سبک در وعده سحری
فاصله سحر تا اذان صبح مدت کوتاهی بوده و باید از وارد کردن غذاهای پرحجم به معده به جهت داشتن عوارضی مانند نفخ، تنگی نفس، مشکلات گوارشی جلوگیری کنیم . یک سحری خوب مانند یک صبحانه و ناهار سبک اما کامل بوده و پس از صرف آن مدتی باید بیدار بمانید تا غذا به خوبی هضم شود .
2- استفاده از میوه ها وسبزیجات تازه
میوه ها و سبزیجات تازه مهمترین منابع تأمین ویتامین در بدن هستند؛ بنابراین در وعده سحری باید از میوه و سبزی به اندازه کافی استفاده کنید به عنوان مثال کاهو بهترین سبزی برای وعده سحری است زیرا مقدار آب و فیبر زیادی دارد و از تشنگی و ابتلا به یبوست در طی روز جلوگیری میکند.
3-باز کردن روزه با مایعات گرم
برای شروع افطار و باز کردن روزه توصیه میشود از یک فنجان مایعات گرم مانند آب ،چای و یا شیر به همراه تعدادی خرما و کشمش استفاده شود. سپس میتوان خوردن غذاهای کمحجم مانند سوپ و آش را آغاز کنید.
4- زولبیا و بامیه ممنوع
از خوردن غذا های پر انرژی مانند زولبیا و بامیه و به طوری کلی شیرینی ها هنگام افطار پرهیز کنید؛ زیرا این غذاها پرحجم اند و استفاده از این غذاها پس از ساعت ها خالی بودن معده میتواند سبب بروز مشکلات گوارشی در بدن شما شود .
5-غذاهای سرخ کردنی ممنوع
مصرف غذاهای سرخ کردنی با افزایش اسید معده سبب ایجاد دردهای گوارشی، سوءهاضمه و سوزش معده میشود. پس تا حد امکان غذاهای سرخ کردنی را از سفره افطار حذف کنید.
6- یکی کردن شام و افطار اشتباه است
مصرف شام و افطار به طور هم زمان به معنای ورود غذای زیاد به معده خالی می باشد و این کار برای معده بسیار مضر خواهد بود. پس از گذشت نیم ساعت از افطار می توانید شامتان را میل کنید تا معده شما دچار آسیب نشود.
7-مایعات زیاد بنوشید
در فاصله بین افطار تا سحر سعی کنید 8 تا 10 لیوان آب بنوشید تا جبران کم آبی بدن در طی روز شود.