آشنایی با ارزش غذایی به لیمو
به لیمو حاوی اسیدسیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، بیوفلاونوئید، پکتین، و لیمونن است که بومى آمریکاى جنوبى می باشد. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و داراى بوى معطر، طعم آن تند و کمى تلخ است.برگ ها بخش دارویى این گیاه را تشکیل مى دهد و بویى شبیه به بوى لیمو دارد. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آورى مى کنند.دم نوش به لیمو بسیار مفرح و نشاط آور بوده و سبب آرامش اعصاب می شود.به لیمو همچنین به عنوان ادویه می تواند استفاده شود . در ضمن به لیموی ذکر شده در این جا با شربت به لیمویی که در بازار به فروش می رسد متفاوت است.
خواص درمانی به لیمو
- برگ این گیاه در رفع تپش قلب، سردرد های یک طرفه، سرگیجه، حالات عصبی و خستگی های روحی بسیار مفید است.
- دم کرده ی به لیمو یک دمنوش مطبوع و لذت بخش بوده که استفاده آن بعد از شام یا آخر شب در داشتن خوابی راحت موثر است.
- نوشیدن دم نوش به لیمو هضم غذا را بهبود می بخشد و ناراحتی های معده مثل نفخ و گاز معده را از بین می برد.
طرز تهیه دم نوش به لیمو
برای تهیه جوشانده به لیمو، ۳ تا ۱۰ گرم برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و روزانه چند استکان آن را مصرف کنید. همچنین می توان یک قاشق چای خوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و مانند چای بنوشید.
شرایط نگهداری از به لیمو
برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جاى خنک و در ظروف در بسته نگهدارى کرد.
نکات ضروری در مورد مصرف به لیمو
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین طی دوران بارداری و شیردهی می بایست از مصرف مقادیر زیاد به لیمو اجتناب نمود. استفاده موضعی اسانس به لیمو ممکن است سبب حساسیت پوستی گردد.