بهار فصل شکوفه های خوشبوی بهارنارنج است که اگر به خواصش آشنا باشید به شکل های مختلف از آن استفاده می کنید. بهار نارنج تازه عطر وطعمی پسندیده دارد وسفید رنگ است .برای مصارف دارویی ،بهارنارنج را به شکل شکوفه ناشکفته ای هنگام صبح پس از آن که ذرات شبنم خشک شد از درخت می چینند و سپس به سرعت در تاریکی خشک می کنند.طبیعت این گیاه گرم وخشک می باشد.
اثرات درمانی بهارنارنج
1-خواب آور است.
2-برای رفع تپش قلب مفید است.
3-اشتها را افزایش می دهد.
4-نشاط آور است.
5-دمنوش این گیاه ضد سرفه است.
6-برای تسکین درد سینه مفید است.
7-ضد تشنج بوده وسردردهای عصبی ومیگرنی را کاهش می دهد.
عرق بهارنارنج
آب حاصل از تقطیر گل های بهارنارنج (عرق بهارنارنج )نامیده می شود.از این عرق در تسکین شوک ها ورفع نفخ استفاده می شود.از این عرق می توان برای رفع غم وافسردگی وکاهش اضطراب نیز استفاده نمود. از شکوفه های بهارنارنج مربا هم تهیه می شود.
طرز تهیه دم نوش بهار نارنج
برای درست کردن دم نوش بهارنارنج ،کافی است 10 گرم از آن را در دو لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه روی شعله غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد ،سپس آن را صاف کرده وهمراه عسل میل کنید.در روزهای گرم سال عرق بهار نارنج را با گلاب و آب ترکیب کرده ونوش جان کنید.
ممنوعیت های مصرف بهار نارنج
1-در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
2-زیاده روی در مصرف بهار نارنج سبب بروز ناراحتی های کبدی در بدن فرد می شود.
3–برای مبتلایان به فشار خون مناسب نبوده وسبب پرفشاری وافزایش ضربان قلب این افراد می شود.
4-افراط در مصرف بهارنارنج سبب بی خوابی می شود.
در آخر باید یاد آور شد که عرق بهار نارنج زود فاسد می شود ونهایتا یکسال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ می کند وبهتر است که دور از نور نگهداری شود.