هل چیست ؟
هل نوعی گیاه است که موطن آن در مناطق گرم مانند هندوستان می باشد .میوه هل بیضی شکل ، مانند قلب و به رنگ سفید ، سیاه یا سبز روشن به طول 1-2 سانتیمتر است که دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای مایل به قرمز در آن وجود دارد.هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است هل یکی از چاشنی های معطر در تهیه انواع شیرینی ها ،دسر ها ،نان ها و مربا ها می باشد.
خواص درمانی هل
1)چون هل به شکل قلب می باشد بنابراین تقویت کنده قلب و بدن است
2) دم نوش هل بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج ساخته و مصرف آن جهت سلامت دسنگاه گوارش بسیار مفید است.
3) دم نوش هل ادرار آور بوده و جهت پاکسازی سموم بدن ماده مفیدی محسوب می شود .
4) دم نوش هل زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مضمضه کنید .
5) دم نوش هل ماده ای قاعده آور است.
6) دم نوش هل با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به سرماخوردگی و بروز بیماری های التهابی نظیر روماتیسم جلوگیری می کند.
7) دم نوش هل ماده ای مناسب برای خوشبو کردن دهان است.
8) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع ،از دم نوش هل استفاده کنید.
9)دم نوش هل ادویه ای اشتها آور و تب بر بوده و در درمان مسمومیت ها مفید واقع می شود.
10)دم نوش هل در درمان رفلاکس معده نیز موثر است.
11)دم نوش هل با داشتن طبعی گرم جهت کاهش درد های مفصلی و تقویت قوه جنسی مفید است.
روش تهیه دم نوش هل
مقدار 30 گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید .نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی و سلامت قلب است. جهت طعم دار شدن این دم نوش می توانید یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید.