ارزش تغذیه ای زغال اخته
زغال اخته میوه ای بسیار کوچک است که دارای طبع سرد و خشک بوده و حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامینهای E, B1, B2, C و فلاوونوئیدها است.این میوه همانند گیلاس سرشار از آنتوسیانین است.زغال اخته کالری کمی داشته و حاوی فیبر بالایی می باشد که با بهبود عملکرد دستگاه گوارش در کاهش وزن نیز استفاده می شود.این میوه در آخر فصل تابستان رسیده می شود و برداشت می شود .قزوین شهری است که بیشترین کشت زغال اخته را به خود اختصاص داده است.
اثرات درمانی زغال اخته
1- مصرف زغالاخته با کاهش سطح کلسترول خون به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند.
2- خوردن زغال اخته در پیشگیری از بروز عفونت مجاری ادراری بروز سنگ کلیه موثر است.
3- جوشانده زغالاخته در مداوای اسهال معمولی و اسهال خونى اثر دارد.
4- شربت زغالاخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرما زدگی، نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.
5-زغال اخته از تیرگی دندان جلوگیری می کند.
6-زغال اخته بخورید تا چربی بسوزانید چرا که زغال اخته با دفع سموم و چربی های موجود در بافت های بدن وکاهش انباشتگی چربی ها در کاهش وزن موثر است.
7-ترکیبات موجود در زغال اخته برای جوگیرى از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر بوده و مانع پیشروی سرطان هاى ریه و روده بزرگ مى شود.
8- زغالاخته برای درمان شبادراری بچهها هم مفید است.
9- پوست زغالاخته تببر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد.
10- زغالاخته مانند تنظیم کننده انسولین عمل کرده و جوشانده ی برگ زغال اخته با گل توت فرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.
11-مصرف زغال اخته از تشکیل پلاک های دندانی جلوگیری کرده و در سفید شدم دندان ها سودمند است.
12- زغال اخته به علت داشتن ویتامین ای و فلائونیدها سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
13-مصرف زغال اخته در دوران بارداری از بروز زردی در نوزادان جلوگیری می کند.