نحوه برخورد با پرخاشگری کودکان

زمانی که کودکتان کوچک است شما به عصبانیت های او میخندید اما وقتی که کمی بزرگتر شد به رفتارهای او واکنش نشان میدهید و به این فکر می کنید که رفتارهای کودکتان را کنترل کنید


نحوه برخورد با پرخاشگری کودکان

چند توصيه براي مواقعي که بهانه‌جويي فرزند شما به پرخاشگري مي‌انجامد

عصبانیت در کودکانبهانه‌جويي گاهي به پرخاشگري منجر مي‌شود، به اين سبب كه والدين احساس مي‌كنند روي رفتار كودك خود و شرايط موجود، كنترل ندارند. خوشبختانه كج‌خلقي‌هاي كودكان با رسيدن به سن مدرسه كاهش مي‌يابد زيرا مي‌توانند راه‌حل‌هاي بهتري در مواجهه با شكست و ناكامي پيدا كنند.

روش مؤثر براي از بين بردن پرخاشگري ناشي از بهانه‌جويي‌هاي پاسخ داده نشده يا رفع نشده، اين است كه آن را از ابتدا مهار كنيد.

وقتي كه در مقابل پرخاشگري كودك خود با خشم و عصبانيت عكس‌العمل نشان دهيد، به‌طور غيرمستقيم به او مي‌آموزيد كه عصبانيت وسيله كارسازي براي دست يافتن به اهداف است. در عوض مي‌توانيد بگوييد: «وقتي از گريه كردن دست برداشتي در مورد آن با هم صحبت مي‌كنيم و راه‌حلي پيدا مي‌کنيم و به اتاق ديگري برويد.»

اگر فرزند شما خيلي كوچك است و نمي‌توانيد او را تنها بگذاريد، پيش او بمانيد. اگر به طرف شما آمد، او را بغل كنيد ولي تا وقتي كه آرام نشده، چيزي را كه مي‌خواهد به او ندهيد.

خودتان را به كار ديگري مشغول كنيد. مثلا مطالعه كنيد. با ‌اين كار به او مي‌فهمانيد كه تا آرام نشود، نمي‌تواند توجه شما را جلب كند. اغلب پرخاشگري‌هاي بچه‌ها، اگر مخاطب مورد نظر حضور نداشته باشد، زودتر متوقف مي‌شود.

در صورتي كه كودك شما در يك مكان عمومي شروع به بدخلقي و پرخاشگري كرد، بدون توجه به نگاه‌هاي مردم، او را به گوشه‌اي خلوت ببريد و منتظر شويد تا آرام شود. به او بگوييد: «‌اينجا پيش تو مي‌مانم تا وقتي كه آرام شوي و با هم صحبت كنيم.» اگر بعد از سه يا چهار دقيقه باز هم به فرياد و گريه خود ادامه داد، او را برداريد و از آن مكان خارج شويد.

البته از ياد نبريد که بهانه‌جويي هميشه به پرخاشگري‌ منجر نمي‌شود و در واقع كودكان به علل مختلفي ‌اين كار را انجام مي‌دهند. 

  • هنگامي كه كودك شما چيزي مي‌خواهد ولي نمي‌تواند آن را به ‌دست آورد.
  •  وقتي يادگيري انجام كاري برايش دشوار باشد.
  •  وقتي كه خسته شده باشد.

پس با اجتناب از عواملي كه ممكن است به بهانه‌گيري و در نهايت پرخاشگري منجر شود، مي‌توانيد از وقوع تنش جلوگيري كنيد.

اگر مي‌بينيد كودك خردسالتان مي‌خواهد پازلي را كه خواهر بزرگ‌ترش انجام مي‌دهد، بازي كند، يا او را در‌ اين بازي با خواهرش همراه كنيد و يا ‌اينكه توجه‌اش را به بازي ديگري كه بيشتر مناسب سن‌اش باشد، جلب كنيد.

از كودك خود انتظاري بيش از آنچه كه از عهده‌اش برمي‌آيد، نداشته باشيد. خردسالان به ‌اين دليل كه قدرت تحمل زيادي ندارند، نمي‌توانند خود را براي مدت طولاني سرگرم كنند بنابراين كودك خردسال خود را در ساعات شلوغ روز و در صف‌هاي طولاني به خريد و يا به بانك نبريد و اگر بايد او را به جايي ببريد كه مي‌دانيد معطل مي‌شويد، براي سرگرمي او اسباب بازي و خوراكي همراه ببريد.


توصيه براي پيشگيري از بهانه‌گيري‌هاي کودکان

[information]هنگامي كه فرزندتان واضح و محكم صحبت مي‌كند، به او گوش دهيد و تحسين‌اش كنيد. با‌ اين عمل، به او ياد مي‌دهيد كه اگر بدون بهانه‌گيري چيزي بخواهد، زودتر آن را به دست خواهد آورد. [/information]

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *