ارزش غذایی گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین (کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها) بسیار خوشمزه و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و مصرف آن برای تمامی افراد با هر سنی توصیه می شود .گوشت بلدرچین بسیار مقوی می باشد سرشار از پروتئین و اسید آمینه هایی است که در گوشت سایر پرندگان یافت نمی شود . گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.مصرف گوشت خوشمزه بلدرچین در افراد مُسن و سالمندان سبب تقویت و تولید انرژی برایشان می شود .گوشت بلدرچین با دارا بودن سطح گسترده ای از ویتامین ها و پروتئین ها ، جهت تنظیم و کنترل فشار خون ،کاهش سطح بد کلسترول خون ،رفع خطر حملات قلبی و سکته های مغزی و مشکلات سیستم عصبی و رفع مشکلات کلیه ومثانه و دفع سنگ کلیه بسیار سودمند است .
ارزش غذایی تخم بلدرچین
تخم بلدرچین بیضی و وزنی حدود 8گرم دارد و به رنگ سفید با خال های سیاه یا قهوهای می باشد . تخم بلدرچین از نظر ارزش غذایی در مقایسه با تخم مرغ، ارزش غذایی بالاتری دارد. یک تخم بلدرچین از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن یک تخم مرغ می باشد ، اما همین تخم کوچک منبع غنی از فسفر و کلسیم، آهن، ویتامین A، اسید نیکوتینیک، مس و کبالت ، ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B2(ریبوفلاوین) و ویتامین B12 است . کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ دارد ومزه آن از تخم مرغ بهتر است .کراتین موجود در آن سبب درمان بیماری آسم می شود و با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین B، سبب تقویت عصبی می شود . تخم بلدرچین منبع غنی از اسید های چرب امگا 3 نیز می باشد که در تقویت هوش کودکان و پیشگیری از آسیب های استخوانی در سالمندان بسیار مفید است. مصرف تخم بلدرچین با دارا بودن ارزش بالای غذایی و کلسترول کم به کودکان وسالمندان پیشنهاد می شود .