عوامل بوجود آورنده کبد چرب و درمان آن

کبد چرب چیست ؟

منظور از کبد چرب ذخیره بیش از حد چربی در سلول های کبد است، در افراد بالغ از هر چهار نفر، یک نفر با مشکل کبد چرب مواجه است، چرب شدن کبد دارای علایم قابل درکی نیست اما به کمک سونوگرافی به راحتی قابل تشخیص است.

علت بوجود آمدن بیماری کبد چرب 

استفاده از مشروبات الکلی از اولین دلایل ابتلا به کبد چرب است. استفاده از داروهای گروه تتراسیکلین در مبتلایان به هپاتیت ب و هپاتیت ث استفاده از برخی داروهای ضد ویروس استفاده از کورتیکو سترویید، کمبود پروتئین در رژیم غذایی،  بیماران ویلسون، و برخی داروهای دیگر می تواند از عوامل ابتلا به کبد چرب باشد.

عوامل بوجود آورنده کبد چرب و درمان آن

چرب شدن کبد باعث خسارت به سلول های کبدی می شود، از بهترین علایم و آثار تخریب سلول های کبدی، افزایش میزان آنزیم های کبدی AST و ALT است که از این طریق قابل تثبیت است. اگر در کبد، بیماری زمینه ای دیگری وجود نداشته باشد،  خیلی زود قابل درمان است. کسانی که مبتلا به بیماری کبد چرب می شوند حتما باید در مورد وجود بیماری زمینه ای دیگری در کبد مورد بررسی قرار گیرند. چون بیماری های دیگر نیز ممکن است سبب ایجاد کبد چرب شوند. ممکن است همراه کبد چرب بیماری هایی نظیر التهابات کبدی یا فیبرنوری نیز وجود داشته باشد.

اگر کبد چربی که علت آن استفاده از مشروبات الکلی نیست، مداوا نشود می تواند تبدیل به فیبروز یا دیروز کبدی شود. کبد چربی که علت آن استفاده از الکل است در صورت ترک مشروبات الکلی در زمان بسیار کوتاهی درمان می شود. تدابیر مهمی که در مداوای کبد چرب غیر وابسته به مشروبات الکلی باید به آنها عمل نمود عبارتند از :

روشهای درمان کبد چرب

  • کاهش وزن 
  • در صورت ابتلا به دیابت کاهش میزان قند خون به حد نرمال
  • تغذیه به دور از کلسترول و روغن
  • عدم استفاده مداوم از آنتی بیوتیک هایی از قبیل تتراسیکلین 
  • دقت در استفاده از دارو های کورتیزون و مسکن درد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top