یکی از بیماری های مربوط به دستگاه گوارش بیماری بواسیر می باشد که در اثر ابتلا به یبوست های پی در پی و درمان نشده به وجود می آید .این بیماری دفع مدفوع را دچار مشکل کرده و دردناک می باشد .در این نوشه به معرفی این بیماری و راه تشخیص و درمان آن پرداخته ایم.با خواندن این نوشته اظلاعات مفیدی راجع به این بیماری کسب خواهید نمود. |
بواسیر چیست؟
زمانی که سیاه رگ های موجود در راست روده یا مقعد گشاد می شود مبتلا به بواسیر شده اید .این عارضه در داخل مقعد و یا مجرای مقعدی ممکن است اتفاق بیفتد که به وسیله خونریزی مقعدی خود را نشان می دهد .
علایم ابتلا به بواسیر کدام است؟
- خونریزی
- احساس درد و خارش پس از اجابت مزاج
- برجسته شدن مقعد
- احساس عدم تخلیه کامل روده ها
- التهاب و تورم
علل ایجاد بواسیر چیست؟
- چاقی و اضافه وزن
- وارد آمدن فشار مکرر به سیاهرگ های مقعد
- رژیم غذایی بدون فیبر
- نشستن یا ایستادن به مدت طولانی
- یبوست های پی در پی
- زایمان
- بیماری های کبدی
- سرطان روده بزرگ
- کم آب شدن بدن
راه تشخیص این بیماری چیست؟
این بیماری به روش آندوسکوپی یا پروکتوسکپی تشخیص داده می شود .
راه درمان بواسیر
اگر در همان جایی که بواسیر بوده است یک برجستگی سفت تشکیل شد و با درد شدیدی در زمان اجابت مزاج مواجه شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا نسبت به درمانتان اقدام نماید . پزشک مربوطه برای کاهش درد ، خارش و یا کاهش تورم از داروهایی که اختصاصاً برای تخفیف علایم بواسیر ساخته شدهاند برایتان تجویز می نماید .اگر با دارو درمانی بواسیر شما درمان نشد نیاز به عمل جراحی دارید که این عمل به شیوه های زیر قابل انجام است:
- بستن یک باند لاستیکی در قاعده بواسیر
- اسکلروتراپی
- فریز کردن بواسیر با نیتروژن مایع
- انعقاد بواسیر با اشعه مادون قرمز یا لیزر
- در آوردن بواسیر
چگونه از ابتلا به بواسیر پیشگیری کنیم؟
برای پیشگیری از ابتلا به بواسیر از میوه ها و سبزیجات تازه و منابع غذایی حاوی فیبر در برنامه غذاییتان استفاده کنید و میزان مصرف مایعات در طی روز را افزایش دهید و در صورت ابتلا به چاقی در صدد کم کردن وزنتان بر آیید .