کم خونی یکی از بیماری هاییست که در اثر کاهش گلبول های قرمز و یا هموگلوبین به وجود می آید.این بیماری سبب ریزش موها ،مشکلات تنفسی و احساس ضعف می شود.در این مقاله قصد داریم تا در مورد کم خونی و اثرات آن با شما صحبت کنیم .با خواندن این مقاله می توانید علایم کم خونی و روش های درمان کم خونی را فرابگیرید. |
بیماری کم خونی چیست؟
بیماری کم خونی یا آنمی یکی از بیماری های شایع است که با کاهش سطح گلبول های قرمز و هموگلوبین اکسیژن رسانی به سایر بافت های بدن را دچار مشکل می کند.در این حالت اکسیژن رسانی توسط گلبول های قرمز بسیار ضعیف بوده و موجب کم خونی می شود.
چه عواملی در بروز بیماری کم خونی موثر است؟
- شیوه نادرست تغذیه
- خونریزی
- ابتلا به بیماری های مزمن
- عوارض استفاده برخی از داروها
- فقر آهن
نشانه های ابتلا به بیماری کم خونی چیست؟
- خستگی
- بی حالی
- ریزش مو
- تنگی نفس
- تپش قلب
- سردرد
- وزوز گوش ها
- ضعف عضلات
- ناخن های خشک
- خشکی زبان
بیماری کم خونی چگونه تشخیص داده می شود
برای تشخیص کم خونی پزشک عموما انجام آزمایش CBC را به بیمار پیشنهاد می دهد .این تست آزمایشگاهی یک نوع آزمایش خون ساده بوده که در آن فاکتورهایی نظیر شمارش گلبول های قرمز خون (RBC)، هماتوکریت، هموگلوبین، شمارش گلبول های سفید خون (WBC)، شمارش پلاکت ها، MCV (حجم متوسط گلبول های قرمز) بررسی می شود.
بیماری کم خونی چگونه درمان می شود؟
پس از انجام تست خون و تشخیص پزشک مبنی بر ابتلای شما به کم خونی پزشک یکی از روش های زیر را برای درمان کم خونی به کار می برد:
- اگر کم خونی ناشی از فقر آهن باشد پزشک مکمل های آهن مانند قرص های فروس سولفات ،ففول و……را برایتان تجویز می کند.
- اگر کم خونی شما ناشی از عوارض مصرف داروها باشد پزشک استفاده از دارویی مشابه و بدون عارضه را جایگزین داروی قبلی شما می کند.
- اگر کم خونی شما در اثر ابتلا به بیماری های مزمن باشد پزشک در صدد درمان این بیماری بر می آید.
مصرف چه غذاهایی در درمان بیماری کم خونی موثر است؟
مصرف مواد غذایی حاوی آهن نظیر سبزیجات سبز تیره برگدار- اسفناج ، کنگر فرنگی، زردآلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت، آجیل، آلو بخارا و کشمش در درمان کم خونی موثر است.