جرم گوش اگر چه به مقدار مناسب طبیعی است اما در اثر افزایش مقادیر آن باید گوش ها توسط متخصصین گوش و حلق و بینی شست وشو داده و جرم گیری شوند.در روش های قدیمی به وسیله سرنگ گوش را شست و شو داده و جرم گیری می نمایند .آب با فشار به درون گوش وارد شده و جرم ها را از درون گوش جدا کرده و در داخل بطری به نام noots tank جمع می کنند .این مختصری از فرایند جرم گیری گوش است اما برای داشتن اطلاعات دقیق تر در مورد این موضوع به این نوشته سلامت وب توجه بفرمایید. |
جرم گیری گوش چیست؟
جرم گیری گوش برای از بین بردن جرم های گوش انجام می شود .در واقع در این روش پزشک با استفاده از مایعات موجب تمیز شدن کامل گوش شده و این روش فاقد درد و کاملا ایمن بوده و خطری برای گوش شما نخواهد داشت. کانال گوش منطقه بسیار حساسی محسوب می شود که تجمع جرم در این منطقه موجب آسیب رساندن به گوش و شنوایی شود.اما جرم گیری گوش از طریق شستن گوش موجب حفظ سلامتی گوش و خارج نمودن جرم و یا جسم خارجی موجود در گوش شود.
جرم گوش چیست؟
جرم گوش در مقدار طبیعی می تواند سبب کنترل گوش ها وممانعت از رشد باکتری ها درون گوش به شمار آید اما در صورت افزایش مقدار جرم گوش می توانیم شاهد مشکلاتی نظیر گرفتگی گوش، گوشدرد، سوت کشیدن گوش و یا از بین رفتن موقتی شنوایی باشیم.
نحوه انجام جرم گیری گوش به چه صورت می باشد؟
ابتدا پزشک گوش شما را از لحاظ داشتن جرم و یا وجود اشیاء خطرناک در داخل گوش مورد بررسی قرار می دهند سپس از یک وسیله به نام گوش بین برای اندازه گیری میزان جرم گوش و باز کردن مجرای گوش استفاده می کند. گوش بین در سر خود مجهز به لامپ است که نور ساطع شده ازین لامپ سبب بزرگتر و واضح ر نشان دادن مجرای گوش می شود.در صورت وجود جرم در گوش پزشک با استفاده از ابزار های سرنگ مانند گوش شما را جرم گیری می کند .پزشک با فروکردن آب یا ترکیب آب و نمک به وسیله سرنگ به درون گوش جرم را با فشار آب به بیرون هدایت می کند و با شست و شوی گوش جرم گیری گوش نیز انجام می شود.
پس از جرم گیری گوش چه مراقبت هایی لازم است؟
پس از جرم گیری گوش توسط پزشک گوش و حلق و بینی گوش شما کاملا خشکمی شود و شما می توانید با استفاده از سشوار با حرارت پایین داخل گوش خود را خشک نمایید .استفاده از روغن های تجویزی توسط پزشک نیز می تواند برای مرطوب نمودن گوش موثر واقع شود .فراموش نکنید که گوش هایتان را خیلی محکم تمیز نکنید و از گوش پاک کن برای زدودن جرم گوش و جرم گیری گوش استفاده نکنید.
مزایای جرم گیری گوش
- برداشتن تجمع جرم از گوش ها
- قابل انجام در تمامی سنین
- بدون آسیب به کانال گوش جرم گیری گوش به راحتی جرم گوش را به بیرون هدایت می کند.
انجام جرم گیری گوش در چه افرادی ممنوع است؟
- افراد دچار آسیب دیدگی پرده گوش و مجرای گوش
- افراد دچار ضعف در سیستم ایمنی بدن
- افراد مستعد ابتلا به عفونت های مکرر گوش
عوارض ناشی از جرم گیری گوش
- بروز سرگیجه به طور موقت
- احساس درد یا آزار در کانال گوش
- وزوز یا سوت کشیدن گوش