خال ها سلول های رنگدانه داری هستند که عموما به شکل نقاط تیره و قهوه ای رنگ دیده می شوند.اگر در پوست خود خالی دارید و قصد برداشتن آن را دارید می توانید به یک متخصص پوست و زیبایی مراجعه کنید تا پس از بررسی نوع خال آن را به راحتی بردارید.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برداشتن خال ها از روی پوست خود با سلامت وب همراه باشید. |
خال چیست؟
فهرست مطالب
Toggleخال سلول های رنگدانه داری هستند که از رشد دسته ای ملانوسیت ها در پوست به وجود می آیند.این زائده های کوچک پوستی دارای سطحی مسطح یا برجسته می باشند که عموما رنگ آن ها از رنگ پوست اطرافشان تیرهتر می باشد .خال ها عموما بدن تغییر بوده و هرگونه تغییر در سایز و اندازه و رنگ خال می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان پوست به شمار آید بنابراین تغییرات خال هایتان را جدی بگیرید.
خال ها به چند دسته تقسیم می شوند؟
- خال ملانوسیتیک جانکشنال: این دسته از خال ها گرد، مسطح و قهوه ایرنگ می باشند.
- خال ملانوسیتیک درمال (جلدی): این خال ها برجسته بوده و به رنگ پوست یا قهوهای کمرنگ هستند.
- خال هالهای: رنگ اطراف خال از بین رفته و هاله سفیدی جایگزین آن شده است .
- خال دیسپلاستیک یا بدخیم : این خال که به نام کلارک نیز شناخته می شود گاها مسطح یا برآمده و لبهدار و بزرگ و دارای ظاهری غیرمعمولی می باشد.
زمان مناسب برداشتن خال ها از روی سطح پوست
- بزرگ شدن خال
- احساس خجالت و نازیبایی پوست به دلیل وجود خال
- وجود خال در قسمتی از پوست که امکان تحریک و خراشیده شدن آن به راحتی وجود دارد.مانند خال های قرار گرفته در محل اصلاح صورت آقایان
جراحی خال چگونه انجام می شود؟
برای برداشتن خال ها پزشک از جراحی استفاده می کند.در این تکنیک با استفاده از لیدوکائین خال و پوست اطراف آن بی حس شده و پزشک با استفاده از یک چاقوی جراحی به نام (اسکالپل) برشی بیضی شکل در اطراف خال ایجاد کرده و به وسیله انبرک اقدام به برداشتن خال می نماید . سپس با چند بخیه زخم را بسته و نمونه خال را به آزمایشگاه جهت بررسی سرطانی بودن یا نبودن خال ارسال می کند.البته پزشک گاهی با تراشیدن سطح خال به وسیله چاقوی تیز جراحی (اسکالپل) و استفاده از یک ابزار برقی یا محلول خاص برای توقف خونریزی اقدام به برداشت خال می نماید که این روش بر خلاف روش قبلی نیازی به بخیه ندارد.
بهترین روش برای برداشتن خال از سطح پوست کدامست؟
انتخاب روش مناسب برای برداشتن خال وابسته به نوع خال و علت برداشتن آن می باشد.احتمال ایجاد اثر زخم در هر دو روش موجود بوده و باقی ماندن اثر زخم به نوع پوست، اندازه و محل خال و مهارت پزشک شما وابسته است.
مراقبت های لازم پس از برداشتن خال
- تمیز و خشک نگهداشتن محل زخم
- حلوگیری از عفونت زخم
- باقی ماندن بخیه ها تا زمان توصیه شده پزشک بر روی زخم
- عدم استفاده از هیدروژن پراکسید برای شست و شوی زخم
- شست و شوی زخم با محلول سالین
- استفاده از آنتی بیوتیک های تجویز شده پزشک